17 Ιουν 2017

Στο εδώλιο για τις μίζες με τα ιπτάμενα ραντάρ

Εικοσιένας κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος και ο πρώην γενικός
διευθυντής εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ Γιάννης Σμπώκος, παραπέμπονται να δικαστούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση που αφορά τα ιπτάμενα ραντάρ της σουηδικής εταιρίας Ericsson.

Ειρήνη Προμπονά - Στο Κόκκινο
Το Συμβούλιο Εφετών με το υπ' αριθμ. 1115/2017 βούλευμα του αποφασίζει  οι κατηγορούμενοι λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης αντιμέτωποι με βαρύτατες κατηγορίες, όπως αυτή της ενεργητικής δωροδοκίας σε βάρος του Δημοσίου, ζημίας άνω των 150.000 ευρώ, υπό επιβαρυντικές περιστάσεις αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, κατ΄εξακολούθηση, από κοινού και κατά μόνας, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος κ.ά. Σημειώνεται ότι τ’ αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων και της άμεσης συνέργειας σε αυτό έχουν παραγραφεί.

Ανάμεσα στους 21 κατηγορούμενους βρίσκεται ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, ο οποίος ήδη κρατείται προσωρινά για την επίμαχη υπόθεση, και ο πρώην γενικός διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Σμπώκος. Σε δίκη παραπέμπονται ακόμα τραπεζικά στελέχη γνωστά για την εμπλοκή τους και σε άλλες δικογραφίες, όπως ο Ζαν Κλωντ Οσβαλντ και ο Φάνης Λυγινός, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας, ο βρετανός δικηγόρος Πίτερ Κόλεριτζ καθώς και στελέχη της εταιρίας Ericsson.

Η υπόθεση
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μεγάλα ποσά φαίνεται να έχουν διακινηθεί από την Ericsson μέσω της εταιρίας Interaction του Θωμά Λιακουνάκου με τελικούς αποδέκτες επιτελικά στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Στην εισαγγελική πρόταση ο αντεισαγγελέας Εφετών περιγράφεται πως ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος φέρεται να μοίρασε «μίζες» ύψους 1.6 εκατ. ευρώ, 756.291 δολαρίων και 24.9 εκ. κορωνών Σουηδίας με τελικούς αποδέκτες τους Ι. Σμπώκο, Άκη Τσοχατζόπουλο και άλλα υψηλά ιστάμενα στελέχη του Υπουργείου προκειμένου να πραγματοποιηθεί η προμήθεια των ιπτάμενων ραντάρ.
 
 left.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη