7 Ιουν 2017

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: Ο Νταβούτογλου σπάει τη σιωπή του και καρφώνει Ερντογάν

Ένα χρόνο έμεινε σιωπηλός ο Αχμέτ Νταβούτογλου αλλά όταν αποφάσισε να μιλήσει δεν χαρίστηκε σε κανέναν και πολύ
περισσότερο στον Ερντογάν.  Ο Νταβούτογλου, που παρέμεινε στη θέση του πρωθυπουργού από τις 28 Αυγούστου μέχρι τις 24 Μαΐου 2016, μίλησε για πρώτη φορά πολιτικά μετά την αποχώρησή του από την καρέκλα του επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης, στον τηλεοπτικό σταθμό της ιδιαίτερης πατρίδας του, του Ικονίου, το Kanal 42.
Το AKP αποδυναμώνεται
Ο Τούρκος πολιτικός, που έγινε γνωστός στο ελληνικό κοινό από το βιβλίο του Το Στρατηγικό Βάθος της Τουρκίας, αναφερόμενος στην πορεία των πολιτικών πραγμάτων της Τουρκίας, είπε χαρακτηριστικά πως «Το AKP αποδυναμώνει με ταχείς ρυθμούς τις δικές του αρχές και αξίες… Αυτό που γίνεται, είναι δολοφονία του κύρους και της υπόληψης του κόμματος, που το κατατρώει σαν μικρόβιο που έχει διεισδύσει σ” αυτό. Και αυτό που μας λυπεί, είναι η σιωπή των φίλων μας.»

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης και για πρώτη φορά στο λεγόμενο «Φάκελο Πελεκάνος» (Pelikan Dosyası), ένα κείμενο ανώνυμου συντάκτη, που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο και παρουσίαζε τον Νταβούτογλου ως ενεργούμενο των ΗΠΑ, που είχε ως στόχο την κατάληψη της εξουσίας και τον παραγκωνισμό του Ερντογάν. Τέσσερις ημέρες μετά τη δημοσίευση του συγκεκριμένου κειμένου, ο Νταβούτογλου υπέβαλε την παραίτησή του στον Ερντογάν.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη