19 Ιουν 2017

Πιστούς που έβγαιναν από τζαμί παρέσυρε το βαν στο Λονδίνο

Δείτε το βίντεο με τη σύλληψη του υπόπτου
Ένα λευκό βαν έπεσε πάνω σε πλήθος πεζών, στο βόρειο Λονδίνο. Το περιστατικό έγινε γύρω στη 1 τη νύχτα σε περιοχή του Λονδίνου κοντά σε μουσουλμανικό τέμενος.Ο οδηγός του βαν έπεσε πάνω στο πλήθος, τραυματίζοντας δέκα άτομα, τρία εκ των οποίων σοβαρά. Ανεπιβεβαιώτες πληροφορίες του βρετανικού Τύπου κάνουν λόγο και για δύο νεκρούς, ενώ οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι ένα άτομο βγήκε από το αυτοκίνητο και μαχαίρωσε διερχόμενο..
Αμέσως μετά το σκηνικό, πολίτες ακινητοποίησαν τον δράστη, ο οποίος λίγο αργότερα συνελήφθη. Στο σημείο βρίσκονταν πολλοί μουσουλμάνοι, οι οποίοι μόλις είχαν τελειώσει τη βραδινή τους προσευχή, στα πλαίσια του Ραμαζανιού. Οι πολίτες ήταν αυτοί που ακινητοποίησαν τον δράστη.
Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι μέσα στο βαν ήταν ακόμα δύο άνδρες, οι οποίοι διέφυγαν πεζοί από το σημείο.
Το περιστατικό έγινε στο βόρειο Λονδίνο, λίγο πριν από το Πάρκο Finsbury και επί τόπου έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις, στων οποίων τις έρευνες συνδράμει η Αντιτρομοκρατική.
Η βρετανική αστυνομία δεν έχει διευκρινίσει εάν το περιστατικό με το βαν έξω από το τέμενος στο Βόρειο Λονδίνο είναι ατύχημα ή τρομοκρατική επίθεση.
Η εφημερίδα The Guardian αναφέρει ότι οι δημοσιογράφοι της που συνομιλούν με αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν ότι αρκετοί από αυτούς, περιγράφουν ότι το βαν οδηγήθηκε εσκεμμένα, πάνω σε ομάδα ανθρώπων που έβγαιναν από το τέμενος.




 newsbeast.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη