10 Ιουν 2017

Αυτές είναι οι 5 τροφές που μας προκαλούν υπνηλία!

Έχετε δουλειά, αλλά αδυνατείτε να συγκεντρωθείτε επειδή αισθάνεστε υπνηλία;
Υπάρχουν ορισμένες τροφές που πιθανότατα καταναλώνετε καθημερινά, αλλά μειώνουν την ενέργεια σας και εντείνουν το αίσθημα της κούρασης.

Βρώμη. Το κλασικό αυτό πρωινό γεύμα μπορεί να προκαλέσει την παραγωγή μελατονίνης, επειδή είναι μια τροφή πλούσια σε υδατάνθρακες και βιταμίνη Β6. Φροντίστε να συνδυάσετε τη βρώμη με καλά λιπαρά και πρωτεΐνες για να εξισορροπηθούν οι συνέπειες της.


Μπανάνα. Είναι πλούσια σε κάλιο, αλλά χαρακτηρίζεται για τα υψηλά επίπεδα μαγνησίου, μια ουσία που χαλαρώνει τους μύες και το νευρικό σύστημα. Μην την προτιμήσετε το πρωί.

Χούμους. Τα ρεβίθια είναι πλούσια σε τρυπτοφάνη, ένας νευροδιαβιβαστής με καθοριστική σημασία για την ψυχολογική διάθεση. Είναι επίσης μια από τις πιο σημαντικές θρεπτικές ουσίες για την ποιότητα του ύπνου, γιατί μετατρέπεται από το σώμα σε σεροτονίνη. Αυτή με τη σειρά της χαλαρώνει το νευρικό σύστημα και προετοιμάζει το σώμα για ύπνο. Η κατανάλωση υδατανθράκων επιτρέπει στην τρυπτοφάνη να περάσει στον εγκέφαλο ανεμπόδιστα και γρήγορα.


Ξηροί καρποί. Τα αμύγδαλα και τα κάσιους είναι ιδιαίτερα πλούσια σε μαγνήσιο (όπως οι σπόροι κολοκύθας). Το μαγνήσιο όμως βοηθάει στην καλύτερη ποιότητα του ύπνου. Όσο περισσότερο καταναλώνεις λοιπόν, τόσο περισσότερο θα νυστάζεις.

Γαλακτοκομικά. Τα γαλακτοκομικά περιέχουν ασβέστιο και τρυπτοφάνη και προκαλούν το αίσθημα νωθρότητας.





.athensmagazine.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη