3 Απρ 2017

Ολοι διεφθαρμένοι

Ο Σώρρας έφαγε οκτώ χρονάκια. Καλά να πάθει. Ο Γιάννος, με τον φάκελό του καταχωνιασμένο σε κάποιο συρτάρι. Βρε πού
είναι ο φάκελος, πού είναι ο φάκελος… άρχισαν οι άνθρωποι να παίζουν την κολοκυθιά και το α-μπε-μπα-μπλομ του κείθε μπλομ, μπλιμ μπλομ επί δέκα συναπτά έτη. Μα δεν βαρέθηκαν - να το παίζουν;Επαιζαν εκείνοι, οι αμόλυντοι και κρυστάλλινοι. Επαιζαν την κοινωνία ολόκληρη. Ωσπου… να τος πετιέται! Ο Κώστας ο Σημίτης! Που περίπου διέγνωσε αξεπέραστο πρόβλημα λέγοντας (περίπου) ότι η διαφθορά είναι κοινωνική ασθένεια.

Τουτέστιν ολόκληρη η κοινωνία, μολυσμένη από τον ιό της διαφθοράς. Εσείς, εγώ, όλοι. Οπως έλεγε ο Παγκαλοκολοσσός του πολιτικού καφενείου: «Ολοι μαζί τα φάγαμε». Τουτέστιν παρέα με τους συνήθεις μεγαλοδιαπλεκόμενους έφαγε, καταβρόχθισε και το κορίτσι του σούπερ μάρκετ που πεθαίνει στην ορθοστασία με τα 500 και κάτι ψιλά. Παρέα με τη φλεβίτιδα ροκάνισε κι αυτή. Να την πιάσουμε να τη χώσουμε στη στενή!

Ολοι διαπλεκόμενοι. Ολοι τα πιάνουν. Ολοι ασθενείς από την επιδημία της διαφθοράς. Ναι μεν ο Γιάννος και ο Ακης τα μάσησαν, αλλά και η κοινωνία τα μασάει. Αρα, γιατί να καταλήξουν στη φυλακή; Αν είναι έτσι, τότε όλοι οι κάτοικοι της Σωρρακώσταινας να μπουζουριαστούν και να σφραγιστούν!

Και κοντά σε όλα αυτά αθώος ο Κώστας Σημίτης. Τι να κάνει ο άνθρωπος; Να έδιωχνε τον Ακη και τον Γιάννο; Λάθος. Χαμένος κόπος. Και οι αντικαταστάτες τους τα ίδια θα έκαναν. Τα ίδια θα μασούσαν. Ασε το άλλο. Μπορεί οι αντικαταστάτες να είχαν αποδειχτεί περισσότερο αχόρταγοι. Περισσότερο διεφθαρμένοι. Ακόμα χειρότερα επίορκοι!

Σαν να σου λέει: καλά πορευτήκαμε με Ακη και Γιάννο, αλλά και με τον άλλο, ο οποίος, με δική του ομολογία, προσκόμισε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες μάρκα υπέρ κομματικού ταμείου. Ελεύθερος κι αυτός. Να τον παρασημοφορήσουμε. Ξέρετε γιατί; Μα επειδή ήταν κουβαλητής. Επειδή γλίτωσαν οι τράπεζες μερικές εκατοντάδες χιλιάδες. Για σκεφτείτε το. Αν εκείνος δεν κουβαλούσε όλα αυτά τα λεφτά, το κόμμα θα ήταν αναγκασμένο να ζητήσει περισσότερα δανεικά κι αγύριστα. Αρα ο άνθρωπος έπραξε άριστα!

Αριστα έπραξαν και ο Γιάννος και ο Ακης και όλοι. Μα θα μου πείτε ότι για την αγορά όπλων και πυρομαχικών απαιτούνται πολλές υπογραφές, πολλών υπουργών. Αν δεν κάνω λάθος και του πρωθυπουργού. Και του υπουργού των Οικονομικών!

Μα τι λες τώρα; Οτι ο Σημίτης και μερικοί καθ’ ύλην αρμόδιοι υπουργοί του ΚΥΣΕΑ ροκάνισαν λεφτά του ελληνικού λαού; Πού τέτοιο πράγμα; Απλώς έβλεπαν μίζες να ίπτανται άνωθεν των κεφαλών τους. Οπως και η ταινία. Οι άνθρωποι που έβλεπαν τις μίζες να περνούν!
Αν, όμως, πάρω στα σοβαρά την άποψη του εκσυγχρονιστή, του μεταρρυθμιστή Κώστα Σημίτη, ότι η διαφθορά είναι κοινωνικό φαινόμενο, τότε θα καταλήξω σε ένα απλό συμπέρασμα. Οτι κι εκείνος αλλά και όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου του ασθενούσαν από τον ιό της διαφθοράς. Αφού, εσείς, εσύ κι εγώ, γιατί όχι και εκείνος; Ε;

Αλλά είπαμε. Αφού όλοι, τότε κανένας. Αφού όλοι, τότε κι εγώ αλλά κι εκείνος. Ισοπαλία. Μα έτσι είναι. Οπως τα οριζόντια μέτρα. Οριζοντίως κόβονται μισθοί. Οριζοντίως δεν πληρώνουν οι μπαταχτσήδες. Οριζοντίως τα κόκκινα δάνεια. Οριζοντίως η διαφθορά και η διαπλοκή. Οριζοντίως διακορευμένη από παντού, στενάζει, αργοπεθαίνει η κοινωνία! 





.protothema.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη