25 Φεβ 2017

Ο πρώτος γάιδαρος της αριστεράς με επώνυμο: ΜΗΤΑΦΙΔΗΣ!

Ρε γελοίε τύπε που το παίζεις και αριστερός, φασιστόμουτρο του κερατά βουλευτή Μηταφίδη, αυτά γιατί δεν τα είπες στην ιερή βουλή των Ελλήνων και τα έκρυψες;
Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, απέφυγε
βέβαια να αναφερθεί σε άλλες πιο σοβαρές ανακοινώσεις του ΟΗΕ, που έχουν να κάνουν με τους πολιτικούς κρατούμενους τους οποίους το καθεστώς του Νικολάς Μαδούρο εξακολουθεί να έχει στις φυλακές της Βενεζουέλας.

Η Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ΟΗΕ (OACDH), έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη την «άμεση απελευθέρωση χωρίς προϋποθέσεις» όλων των πολιτικών κρατουμένων. «Στη Βενεζουέλα έχουν φυλακιστεί άνθρωποι επειδή ασκούσαν ειρηνικά το δικαίωμα τους στην ελεύθερη έκφραση», επισήμανε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής του ΟΗΕ, Zeid Raad Al Hussein το καλοκαίρι του 2015.

Επίσης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Ιούνιο του 2016 ζήτησε με ψήφισμα του, με 501 ψήφους υπερ και 94 κατά (καταψήφισαν οι ευρωβουλευτές της Ενωμένης Αριστεράς), την “άμεση απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων στη Βενεζουέλα”. Είναι η τρίτη φορά που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκφράζει δημόσια την ανησυχία του για την παραβίαση των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών της Βενεζουέλας τα τελευταία 3 χρόνια.

Την άμεση απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων στη Βενεζουέλα έχει ζητήσει επανειλημμένως και ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών, που έχει τονίσει ότι η Δημοκρατία στη Βενεζουέλα “έχει τελειώσει”, επίσης ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα αλλά και ο νέος Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μόλις πριν από λίγες ημέρες.

Αυτή τη στιγμή στις φυλακές της Βενεζουέλας βρίσκονται περισσότεροι από 120 πολιτικοί κρατούμενοι, ανάμεσα τους ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Λεοπόλδο Λόπες, τον οποίο αναγνωρίζει ως πολιτικό κρατούμενο και η Διεθνής Αμνηστία.

Η σύζυγος του Λόπες, Λίλιαν Τιντόρι, η οποία έχει αναδειχθεί σε σύμβολο για την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων στη Βενεζουέλα, σε συνέντευξη που μου έδωσε πρόσφατα στο Καράκας, μου είπε πως καλεί τους Έλληνες πολιτικούς που εξακολουθούν να στηρίζουν το καθεστώς του Μαδούρο, να επισκεφθούν τη Βενεζουέλα για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι ποια είναι η κατάσταση στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και της ακραίας φτώχειας λόγω της οικονομικής κρίσης.

Αυτός είναι ο “σοσιαλιστικός παράδεισος” που (δεν) παρουσίασε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης…



Πηγή: Τι δεν είδε ο Μηταφίδης στη Βενεζουέλα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/opinion/321220/ti-den-eide-o-mitafidis-sti-venezoyela#ixzz4ZjEdtNXx

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη