27 Φεβ 2017

Τι έτρωγε ο Αϊνστάιν; Τροφές για κοφτερό μυαλό!

Για να ενισχύσετε τη μνήμη σας και να έχετε καλύτερη απόδοση στο διάβασμα και στη δουλειά σας υπάρχουν ορισμένα θρεπτικά
συστατικά σε απλές τροφές που συμβάλλουν ενεργά σε αυτό!
 Από την Αναστασία Πασχαλέρη

* Έρευνες έχουν δείξει ότι τα άτομα που τρώνε πάντα πρωινό έχουν καλύτερη απόδοση κατά την ώρα της εργασίας γιατί το πρωινό συντελεί στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου. Προτιμήστε πρωινό με αυγά πχ scrambled eggs με ασπράδια και 1 κρόκο. Η χολίνη που βρίσκεται στα αυγά είναι συστατικό που βοηθάει πολύ στη λειτουργία του εγκεφάλου.
* Καταναλώστε σοκολάτα. Σύμφωνα με στατιστικά χώρες που έχουν αυξημένα ποσοστά κατανάλωσης σοκολάτας (Ελβετία, Σουηδία, Δανία) έχουν και το μεγαλύτερο αριθμό ατόμων που κέρδισαν βραβείο Nobel!
* Πιείτε κάθε μέρα ένα φλιτζάνι φασκόμηλο. Σύμφωνα με έρευνες φαίνεται να συντελεί στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου και βελτιώνει τη μνήμη. Διαφορετικά δοκιμάστε τσάι με ginkgo biloba που δρα θετικά στη βελτίωση της μνήμης και στη διαύγεια.
* Ιδιαίτερα βασικές για το νευρικό σύστημα είναι οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β όπως Β1,Β6 και Β12.Η έλλειψη βιταμίνης Β12 έχει συσχετιστεί και με τη νόσο Αλτσχάιμερ.
* Καλά λιπαρά για γερά μυαλά! Τα ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά που περιέχονται σε ψάρια όπως ο σολομός, οι σαρδέλες και το σκουμπρί βοηθούν στην προστασία των κυττάρων του εγκεφάλου. Εναλλακτικά, καταναλώστε καρύδια ή βάλτε μία κουταλιά λιναρόσπορο στη σαλάτα σας.





peoplegreece.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη