18 Ιαν 2017

TΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ MEGA – Πως επηρεάζεται το Μεγάλο Κανάλι από την απόφαση Ψυχάρη

Αλυσιδωτές εξελίξεις στο χώρο των ελληνικών ΜΜΕ στην Ελλάδα, πυροδοτεί η απόφαση της κυβέρνησης, να επιτρέψει
στον Βασίλη Μουλόπουλο, πρώην βουλευτή και πρόεδρο του Δ.Σ. της κομματικής εφημερίδας “Αυγή”, να δεχθεί την πρόταση του ΔΟΛ για να προσπαθήσει να επιλύσει τα προβλήματα της ιστορικής εκδοτικής εταιρείας.
Η απόφαση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και στα κοινωνικά δίκτυα, καθώς θεωρείται επέμβαση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα με στόχο να χαλιναγωγήσει ΜΜΕ που δεν είναι φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΔΟΛ είναι μέτοχος στην εταρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ που ελέγχει τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, και όπως είναι φυσικό, ο κ. Μουλόπουλος αναμένεται να λάβει αποφάσεις και να ασχοληθεί με το Μεγάλο Κανάλι, το οποίο παραμένει “παγωμένο” από την περασμένη Άνοιξη όταν οι μέτοχοι του δεν εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στις τράπεζες. Οι μετοχές του Mega που κατέχει ο ΔΟΛ, δόθηκαν ως ενέχυρο στις ελληνικές τράπεζες για τα δάνεια που έλαβε η εταιρεία. Το Mega θεωρείται εχθρικό κανάλι για την κυβέρνηση.
Το τελευταίο διάστημα γίνονται παρασκηνιακές διεργασίες για να ξεκινήσουν τα δελτία ειδήσεων στο Μεγάλο Κανάλι, όπως και μερικές εκπομπές. Η επανέναρξη δεν κατέστη δυνατή ακόμα λόγων των παραγόντων που λαμβάνουν τις αποφάσεις στο κανάλι. Η ανάμειξη του κ. Μουλόπουλου στον ΔΟΛ προσφέρει ελπίδες στους εργαζομένους του MEGA, επειδή το κανάλι αποτελεί το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο του δημοσιογραφικού οργανισμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες
Μυστική συνάντηση είχαν την περασμένη Πέμπτη ο εκδότης του ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης, με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά και τον πρόεδρο του δ.σ. της «Αυγής» Βασίλη Μουλόπουλο.
Οι τρεις άνδρες συζήτησαν εκ νέου τις εξελίξεις στο εκδοτικό συγκρότημα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση αναζήτησε και βρήκε επενδυτή που θα μπορούσε να σώσει τον οργανισμό από το λουκέτο και δεν αποκλείεται ανάμειξη του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος ενδιαφέρεται να αναμειχθεί στα ΜΜΕ της χώρας μας.
Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνάντηση αυτή συνδέεται με τις δικαστικές εξελίξεις που αφορούν προσωπικά τον Σταύρο Ψυχάρη. Ορισμένοι εξαρτούν μάλιστα την εν λόγω συνάντηση με την αιφνιδιαστική παραίτηση του διευθυντή της εφημερίδας Τα Νέα, Δημήτρη Μητρόπουλου, ο οποίος αποχώρησε δηλώνοντας ότι θέλει «να διευκολύνει τους χειρισμούς του εκδότη, στην προσπάθειά του να σώσει τον ΔΟΛ, ο οποίος αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα και βρίσκεται σε στάση πληρωμών».
Ας σημειωθεί ότι μετά την συνάντηση των τριών, ο Βασίλης Μουλόπουλος, το περασμένο Σάββατο, επισκέφθηκε τα γραφεία του Οργανισμού, μεταφέροντας πιθανόν την απόφαση της κυβέρνησης για νέο επενδυτή.
Στα 220 με 240 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται το ύψος των δανείων του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, η μη εξυπηρέτηση των οποίων έχει φέρει τον οργανισμό σε στάση πληρωμών.
Επιλογή Μουλόπουλου
Για «προσωπική» και απολύτως σεβαστή επιλογή του Βασίλη Μουλόπουλου κάνει λόγο η κυβέρνηση, μετά το σάλο που δημιουργήθηκε, επιχειρώντας να αποποιηθεί των ευθυνών για τις εξελίξεις στο ΔΟΛ. Οπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές «ήταν προσωπική επιλογή του Μουλόπουλου να αποδεχθεί την πρόταση του ΔΟΛ».
Σημείωναν δε οι ίδιες πηγές πως η απόφαση αυτή είναι «απολύτως σεβαστή καθώς επί πολλά χρόνια υπήρξε διευθυντικό στέλεχος του συγκεκριμένου Ομίλου».
Στην ανακοίνωση του ΔΟΛ, αναφέρονται τα εξής: «Η Διοίκηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Α.Ε. εζήτησε χθες από τον κ. Βασίλη Μουλόπουλο, ο οποίος διετέλεσε επί δύο δεκαετίες διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Το Βήμα» (απ’ όπου αποχώρησε όταν εξελέγη βουλευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς), πρώην Πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ. Ο κ. Μουλόπουλος απεδέχθη προθύμως την πρόταση».


 crashonline.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη