11 Ιαν 2017

Τι πρέπει να κάνετε αν πάγωσαν οι σωλήνες και έχετε μείνει χωρίς ζεστό νερό μέσα στην παγωνιά

Χωρίς ζεστό νερό παραμένουν νοικοκυριά σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας όπου η κακοκαιρία συνεχίζεται και σήμερα, Τετάρτη.
Προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη, ενώ σε πολλές περιοχές έχουν παγώσει οι σωλήνες παροχής νερού.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, για το πρόβλημα στη Θεσσαλονίκη δεν ευθύνεται η Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε (ΕΔΑ ΘΕΣΣ), αντίθετα πρόκειται για θέμα της υδραυλικής εγκατάστασης.

Σε επίσημη ανακοίνωσή της, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ ενημερώνει σχετικά τους καταναλωτές.
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Σε συνέχεια αναφορών για έλλειψη παροχής ζεστού νερού στις υδραυλικές εγκαταστάσεις, η Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης - Θεσσαλίας Α.Ε (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) ενημερώνει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το Δίκτυο Διανομής αερίου και την αδιάλειπτη παροχή αερίου στις εγκαταστάσεις των καταναλωτών στη Θεσσαλονίκη και στη Θεσσαλία.

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, είναι θέμα της υδραυλικής εγκατάστασης και τα ανωτέρω περιστατικά οφείλονται στο γεγονός ότι έχει παγώσει η παροχή νερού που τροφοδοτεί τα συστήματα θέρμανσης.

Για την αντιμετώπιση του ζητήματος, μπορούν οι καταναλωτές να προχωρούν στις εξής ενέργειες:
Να απευθύνονται στον εγκαταστάτη - υδραυλικό τους για να ελέγξει την εγκατάσταση
Να αφήνουν ανοικτή μία βρύση να στάζει ώστε να υπάρχει συνεχόμενη ροή νερού
Να εκτελούν ενέργειες για να θερμάνουν τις παγωμένες υδραυλικές σωληνώσεις νερού σύμφωνα με τις οδηγίες του εγκαταστάτη - υδραυλικού τους

Η Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης - Θεσσαλίας Α.Ε (ΕΔΑ ΘΕΣΣ), επισημαίνει ότι το Δίκτυο Διανομής φυσικού αερίου είναι ασφαλές και συνεχούς παροχής και για τυχόν θέματα των υδραυλικών εγκαταστάσεων θα πρέπει οι καταναλωτές να απευθύνονται στους εγκαταστάτες - υδραυλικούς τους».

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΥΑΘ. Συνιστά στους καταναλωτές που δεν έχουν νερό λόγω του παγετού να ρίχνουν σταδιακά χλιαρό (όχι ζεστό) νερό αριστερά και δεξιά του υδρομέτρου (όχι επάνω του).

Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, εφόσον δε αποκατασταθεί η υδροδότηση, συνιστάται προσεκτικό στέγνωμα με πανί των σωληνώσεων, ώστε να μη μείνουν νερά, και προστασία τους με κάποιο μονωτικό υλικό (μάλλινο ύφασμα, υαλοβάμβακα κ.λπ.), για να μην ξαναπαγώσουν.




 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη