8 Δεκ 2016

Στα Σκόπια η Μαρία Σπυράκη για τις εκλογές!

Στα Σκόπια βρίσκεται   από σήμερα η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Μαρία Σπυράκη μετέχοντας στην εξαμελή αντιπροσωπεία Παρατηρητών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις κοινοβουλευτικές εκλογές που διεξάγονται στην π.Γ.Δ.Μ. την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου.

Στόχος της αποστολής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι να διαπιστώσει το κατά πόσο οι εκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή είναι αδιάβλητες και πληρούν τις προϋποθέσεις μιας υπό ένταξη στην ΕΕ χώρας, όπως είναι η π.Γ.Δ.Μ. Για την περίοδο 2007- 2013 είχαν χορηγηθεί από την ΕΕ στην π.Γ.Δ.Μ. ως προενταξιακή  χρηματοδότηση  208,22 εκ. ευρώ, ενώ για την περίοδο 2014 -2020 προβλέπεται να λάβει ακόμη 664,2 εκ. ευρω.

Στα κριτήρια που οφείλει η ΠΓΔΜ να πληροί ώστε να προχωρά η ενταξιακή της πορεία εντάσσονται η λειτουργία της Δημοκρατίας, η ελευθερία του Τύπου, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των μειονοτήτων ,η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και οι σχέσεις καλής γειτονίας. Ωστόσο  στην πρόσφατη έκθεση προόδου της Κομισιόν για τη Διεύρυνση που αφορά στην π.Γ.Δ.Μ. μεταξύ άλλων γίνεται λόγος για «βαθιά πολιτική κρίση που συνεχίστηκε το 2016 και επιδεινώθηκε από την προσπάθεια να δοθεί χάρη σε άτομα που έχουν κατηγορηθεί για εμπλοκή στο σκάνδαλο με τις υποκλοπές».

Η Μαρία Σπυράκη, ως μέλος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-π.Γ.Δ.Μ. είχε επισκεφτεί τη γειτονική χώρα και πριν από ένα χρόνο όποτε και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έκανε στη χώρα σχετικές συστάσεις. 

Στην αποστολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετέχουν :

Αndrey KOVATCHEVEPP, Βουλγαρία, MαρίαΣπυράκηEPP, Ελλάδα, Jens NILSSON, S&D, Σουηδία, Tonino PICULAS&D, Κροατία,AngelDZHAMBAZKIECR, Βουλγαρία, JoëlleBERGERONEFDD, Γαλλία.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη