26 Οκτ 2016

Αποχή των συμβολαιογράφων από πλειστηριασμούς

Zητούν από την πολιτεία τη διασφάλιση της εύρυθμης και ασφαλούς διεξαγωγής των πλειστηριασμών και την άμεση
νομοθέτηση διατάξεων προστασίας της πρώτης κατοικίας
Αποχή από τη διενέργεια πλειστηριασμών πραγματοποιούν σήμερα οι συμβολαιογράφοι, κατόπιν απόφασης της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος.
Οι συμβολαιογράφοι ζητούν από την πολιτεία τη διασφάλιση της εύρυθμης και ασφαλούς διεξαγωγής των πλειστηριασμών και την άμεση νομοθέτηση διατάξεων προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και για χρέη προς το  Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά Ταμεία, και τους ΟΤΑ. Ζητούν ακόμη τη βελτίωση των υφιστάμενων διατάξεων προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς για χρέη προς  τις τράπεζες.
Κατ’ εξαίρεσιν θα διεξάγονται πλειστηριασμοί κατόπιν χορηγηθησο­μένης αδείας εκ των  Συλλόγων ή της Συντο­νιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος μετά από σχετικό αίτημα του επί του πλειστηριασμού υπαλλήλου, όταν κριθεί αναγκαίο.
Ενδεικτικά θα χορηγούνται άδειες για αναγκαστικούς πλειστηριασμούς μεταξύ ιδιωτών, για εκούσιους πλειστηριασμούς, για πλειστηριασμούς με αντικείμενο διεκδικήσεις από διατροφές ή μισθούς εργαζομένων, για πλειστηριασμούς ευπαθών προϊόντων τα οποία κινδυνεύουν να καταστραφούν, για πλειστηριασμούς πλοίων, αεροσκαφών, επαγγελματικών χώρων, βιομηχανικών ή βιοτεχνικών χώρων, ξενοδοχειακών μονάδων, οικοπέδων, αγροτεμαχίων και κινητών πραγμάτων καθώς και για πλειστηριασμούς με επισπεύδοντα τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ΟΤΑ, οι οποίοι δεν έχουν αντικείμενο κατοικίες.
Η Συντονιστική Επιτροπή τονίζει πως η συμμετοχή του συμβολαιογράφου στη διαδικασία του πλειστηριασμού αποτελεί εγγύηση της νομιμότητας της  διαδικασίας των πλειστηριασμών και της προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών, χρήζει δε της προστασίας και του σεβασμού όλων.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη