22 Οκτ 2016

Οννεδίτες απαιτούν εκλογή προέδρου από τη ΒΑΣΗ!

Εμείς οι εκπρόσωποι των ΟΝΝΕΔιτισών/ιτών και των ΔΑΠιτισών/ιτών από όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό , που στηρίζουν και συμμετέχουν στην
κίνηση «Πρωτοβουλία για μια ανοιχτή ΟΝΝΕΔ»,συναντηθήκαμε την Πέμπτη 20-10-2016 στην Αθήνα με σκοπό να συντονίσουμε και να οργανώσουμε την πολιτική μας παρουσία και δράση.
  Ξεκαθαρίζουμε σε όλους, ότι η εκλογή προέδρου της ΟΝΝΕΔ απευθείας από την βάση είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα των μελών της, καθώς η εσωτερική δημοκρατία και η ελεύθερη έκφραση θέσεων και απόψεων έχει κατακτηθεί με αγώνες και δεν εκχωρείται σε διορισμένους πρόθυμους και εκλεκτούς. Η εκλογή προέδρου από τη βάση αποτελεί θεμέλιο λίθο της ενότητας και της εσωτερικής δημοκρατίας. Όλα τα άλλα είναι ποδηγέτηση , καμαρίλα και προσβολή στην ιστορία της οργάνωσης.
  Ξεκαθαρίζουμε ότι ζητάμε από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, τους βουλευτές και τα εκλεγμένα κομματικά στελέχη σε θέση ευθύνης να τοποθετηθούν δημόσια και να διαλύσουν κάθε ψίθυρο για κατάργηση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Ζητάμε και θα διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο οι γραμματείς της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων και ΤΕΙ να εκλέγονται από τις οργανώσεις τους αντί να διορίζονται με μια υπογραφή. Προτείνουμε άμεσα σύγκλιση Εθνικών Συνδιασκέψεων ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων και ΤΕΙ και καθιέρωση σύγκλισής τους σε ετήσια βάση.
  Ξεκαθαρίζουμε ότι η ΟΝΝΕΔ είναι πολιτική οργάνωση νεολαίας και όχι ξενόφερτου τύπου «κολεγιακή αδελφότητα» ή «members club». Τα στοιχεία των μελών της είναι σοβαρή υπόθεση νομικά , πολιτικά και ηθικά. Δηλώνουμε σε όλους τους τόνους σεβασμό στην ιστορία της οργάνωσης. Προτείνουμε η νεολαία να διοικείται και να εκπροσωπείται από νέους με δικαιώματα και υποχρεώσεις με ηλικιακό όριο τα 30 έτη σε όλα τα επίπεδα και σε όλα τα όργανα.
  Πιστεύουμε στη συνεργασία , στη δημοκρατία, στη διαφάνεια και στη συλλογική συνείδηση. Καταλήξαμε ότι για τα σημαντικά θέματα και την διαμόρφωση πολιτικών θέσεων και τη λήψη αποφάσεων σε μια πολιτική νεολαία παραδοσιακά όργανα βγαλμένα από το παρελθόν, όπως η κεντρική επιτροπή δεν επαρκούν πια. Θεματικές ομάδες εργασίας και σύνοδοι αντιπροσώπων όπως η σημερινή με τη συχνή προσφυγή στο σύνολο των μελών με δημοψηφίσματα διαμορφώνουν μια πιο ρεαλιστική, επικαιροποιημένη και αντιπροσωπευτική έκφραση ενός οργανωμένου πολιτικού συνόλου.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη