27 Σεπ 2016

OI TΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΡΩΝΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΞΕΝΟΙ


Süddeutsche Zeitung: Μπούμερανγκ για τον Τσίπρα οι τηλεοπτικές άδειες.

«Ένα από τα πιο φιλόδοξα σχέδια του στον αγώνα κατά της διαφθοράς και του νεποτισμού μετατρέπεται για τον Έλληνα πρωθυπουργό σε καταστροφή» γράφει η γερμανική εφημερίδα

Στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών και στην αποχώρηση του Γιάννη Καλογρίτσα από την προσπάθεια οριστικής απόκτησης μιας εξ αυτών αναφέρεται δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung.

H εφημερίδα σημειώνει: «Ειδικά ένα από τα πιο φιλόδοξα σχέδια του στον αγώνα κατά της διαφθοράς και του νεποτισμού μετατρέπεται για τον Έλληνα πρωθυπουργό σε καταστροφή. Μόλις πρόσφατα προσπάθησε η κυβέρνησή του με την δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών για πρώτη φορά από την έναρξη λειτουργίας της ιδιωτικής τηλεόρασης να βάλει μια τάξη στα τηλεοπτικά δικαιώματα. Τώρα ένας από τους νικητές – ένας εργολάβος, ο οποίος είναι κοντά στην κυβέρνηση Τσίπρα - χάνει την άδεια. Οι φορολογικές αρχές έβαλαν στο μικροσκόπιο την αυτοκρατορία του και διαπίστωσαν ότι η τράπεζα του έδωσε αμφίβολα δάνεια».

Στη συνέχεια το δημοσίευμα αναφέρει: «Στην Ελλάδα η λέξη διαπλοκή κάνει τον γύρο …και ο Τσίπρας υποσχέθηκε όταν ανέλαβε την εξουσία να βάλει ένα τέλος σε αυτή τη δομή. Στα πιο σημαντικά του σχέδια του, εκτός από τις διαπραγματεύσεις για το τρίτο πακέτο για την υπερχρεωμένη χώρα, ήταν από το φθινόπωρο του 2015 και η νέα τάξη στην ιδιωτική τηλεόραση.

Το σκάνδαλο με τον υπερθεματιστή θέτει τώρα το ερώτημα στην Αθήνα κατά πόσο αυτή την φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά από ό,τι ήταν στο παρελθόν».

Και η Süddeutsche Zeitung καταλήγει: «Το πρόβλημα παρουσιάζεται στον Τσίπρα σε μια ακατάλληλη στιγμή. Η δεύτερη αξιολόγηση για τις μεταρρυθμίσεις από τους ευρωπαίους δανειστές δεν έχει ολοκληρωθεί.

Η Αθήνα περιμένει την νέα δόση ύψους 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ. Οι τηλεοπτικές άδειες δεν είναι αντικείμενο της αξιολόγησης. Η διαμάχη όμως θα αφήσει μια άσχημη εντύπωση στις Βρυξέλλες».

Πηγή: DW.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη