27 Σεπ 2016

Καταρρέει η μετοχή της Deutsche Bank

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται και σήμερα η Deutsche Bank, η μετοχή της οποίας κατέγραψε πτώση στο -7,54%.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης υφίσταται σημαντικές πιέσεις από την αρχή του έτους.
Η σημερινή πτώση έρχεται μετά από δημοσίευμα γερμανικού περιοδικού ότι η Μέρκελ έχει αποκλείσει την παροχή βοήθειας προς την τράπεζα και απέρριψε κάθε παρέμβαση στην υπόθεση επιβολής προστίμου 14 δισ. δολαρίων στο πλαίσιο διευθέτησης έρευνας που διεξάγουν οι ΗΠΑ σχετικά με τις πωλήσεις τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων. Έτσι, η μετοχή κατρακύλησε εν μέσω ανησυχιών ότι τα κεφαλαιακά 'μαξιλάρια' της γερμανικής τράπεζας θα διαβρωθούν από τις αυξανόμενες νομικές επιβαρύνσεις.
Ο πιθανός λογαριασμός των 14 δισ. δολαρίων, για τη διευθέτηση της έρευνας που κάνουν οι ΗΠΑ σχετικά με τα ομόλογα με ενέχυρο στεγαστικά δάνεια, είναι υπερδιπλάσιος από την πρόβλεψη των 5,5 δισ. ευρώ που έχει σχηματίσει η Deutsche για δικαστικές διαμάχες.
Παρά το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού για τη στάση της Μέρκελ, «ο διευθύνων σύμβουλος (της τράπεζας), John Cryan, ποτέ δεν απευθύνθηκε στην καγκελάριο ώστε να παρέμβει στην υπόθεση με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης», δήλωσε εκπρόσωπος της Deutsche Bank.
«Η Deutsche Bank είναι αποφασισμένη να επιλύσει μόνη της τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει», δήλωσε ο εκπρόσωπος της τράπεζας. «Δεν τίθεται θέμα αύξησης κεφαλαίου. Πληρούμε όλες τις ρυθμιστικές απαιτήσεις», πρόσθεσε.





.newsbeast.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη