27 Σεπ 2016

Κώστας Aχ. Καραμανλής - Απόστολος Τζιτζικώστας: Ο "κρυφός" καφές και τα μηνύματα

 Που συναντήθηκαν οι δύο άνδρες
Secret - Εφημερίδα Παραπολιτικά

Ηταν Τρίτη, περασμένες 7 το απόγευμα, και ο χώρος στη Βουλή είχε αρχίσει πλέον να αδειάζει, όταν ένας πολιτικός έκανε την εμφάνισή του στο κυλικείο. «Απόστολε, εσύ εδώ;», είπε η αγαπημένη Ρούλα (για πολλά χρόνια η «ψυχή» στην καφετέρια της Βουλής) μόλις τον είδε.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, αδυνατισμένος και με… νέο look, της χαμογέλασε, παρήγγειλε το freddo capuccino του και κατευθύνθηκε στο εντευκτήριο, παίρνοντας θέση σε έναν απόμερο καναπέ. Λίγα λεπτά μετά, έσκασε μύτη και ο Κώστας Καραμανλής junior, ο οποίος πήγε και κάθισε δίπλα του. Τo ραντεβού, το οποίο είχε κλειστεί πριν από δύο ημέρες, κράτησε για περίπου μία ώρα.

Κατά τη διάρκειά του, οι δύο άνδρες συζητούσαν διαρκώς χαμηλόφωνα και σε πολύ καλό κλίμα, αφού δεν έλειψαν και τα γέλια. Και είναι βέβαιο ότι η ατζέντα της συζήτησης δεν αναλώθηκε μόνο στα «βορειοελλαδίτικα», αλλά -όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το «S»- το μενού περιελάμβανε και εσωκομματικά. Οι δύο άνδρες θέλουν να διαδραματίσουν ρόλο στο μέλλον και δεν το κρύβουν. Ο Τζιτζικώστας, από τη μια, επιθυμεί διακαώς να αποκαταστήσει τη σχέση του με την «καραμανλική» πτέρυγα της Ν.Δ., η οποία έχει «τραυματιστεί» μετά τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές. Και ο Καραμανλής ο νεότερος αποτελεί το καλύτερο «διαβατήριο» για αυτό. Οι καλά γνωρίζοντες ξέρουν, άλλωστε, ότι η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του έγινε μετά από συνάντηση με τον Καραμανλή τον πρεσβύτερο, η οποία δεν είχε και τόσο καλή έκβαση.

Ο βουλευτής Σερρών, από την άλλη, έχοντας προίκα το ιστορικό του όνομα, επιχειρεί να αποτελέσει τον νέο εκφραστή του «καραμανλισμού» εντός της Ν.Δ., ενώ επιθυμεί να συσφίξει την προσωπική του σχέση με αρκετά «γαλάζια» στελέχη που έχουν επιρροή. Και ο Απόστολος αποτελεί αναμφίβολα ένα από αυτά.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι οι δυο τους συναντήθηκαν, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, σε δημόσια θέα. Εξάλλου, με την παρούσα ηγεσία η «συμμαχία του βορρά» είναι κάτι που τους εξυπηρετεί…






.parapolitika.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη