27 Σεπ 2016

Ο Ιβάν θέλει να αγοράσει και ένα και δύο και τρία… κανάλια!-Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις στην διαδικασία

Το «πόθεν έσχες» του πρώτου επιλαχόντα στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, Ιβάν Σαββίδη, ξεψαχνίζει τις τελευταίες
ώρες η επιτροπή ελέγχου, αμέσως μετά την απόρριψη του αιτήματος του Ιωάννη-Βλαδίμηρου Καλογρίτσα να του δοθεί προθεσμία 48 ωρών για την καταβολή της πρώτης δόσης του τιμήματος που είχε προσφέρει.
Σύμφωνα με όσα διαρρέουν κυβερνητικές πηγές, η διαδικασία ελέγχου του «πόθεν έσχες» του κ. Σαββίδη θα ολοκληρωθεί μέσα σε χρονικό διάστημα πέντε ημερών, ενώ εντός 15 ημερών θα πρέπει να καταβάλει την πρώτη δόση του τιμήματος που του αναλογεί για την τηλεοπτική άδεια. Πηγές του Μαξίμου, μάλιστα, υπενθύμιζαν ότι ο πρωθυπουργός είχε ξεκαθαρίσει στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ότι όποιος δεν πλήρωνε, θα έβγαινε αυτομάτως εκτός διαδικασίας. Αυτό έγινε χθες και «η διαδικασία συνεχίζεται». Στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη ήρθε η τηλεοπτική άδεια αμέσως μετά την αποχώρηση Καλογρίτσα, ενώ άπαντες -ενδιαφερόμενοι και μη- περιμένουν την οριστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 30 Σεπτεμβρίου για το εάν είναι συνταγματικός και νόμιμος ο τρόπος χορήγησης των τεσσάρων αδειών.
Ο κ. Σαββίδης δήλωσε χθες ότι θα είναι έτοιμος να καταβάλλει την πρώτη δόση του τιμήματος των 61,5 εκατομμυρίων ευρώ που πρόσφερε (20,5 εκατομμύρια) εντός των προσεχών τριών ημερών. Όμως η κυβέρνηση αποφάσισε να τον καλέσει να καταβάλλει το ποσό σε 15 ημέρες, καθώς θέλει προηγουμένως να ολοκληρώσει τον έλεγχο πόθεν έσχες των άλλων τριών υπερθεματιστών και στην συνέχεια να ελέγξει τον φάκελο Σαββίδη.
Αυτό σημαίνει ότι η έκδοση της υπουργικής απόφασης με τους τέσσερις δικαιούχους των τηλεοπτικών αδειών δεν μπορεί να εκδοθεί πριν τα τέλη Οκτωβρίου και η διακοπή της λειτουργίας των μη αδειοδοτημένων σταθμών, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί πριν από τα τέλη Φεβρουαρίου.
Η κυβέρνηση πάντως επιμένει και μετά τις χθεσινές εξελίξεις ότι ο διαγωνισμός προχωρά, χαρακτηρίζοντας όνειρα θερινής νυχτός, τις αιτιάσεις που διατυπώνονται περί ακυρότητάς του.
Με ειδικό σημείωμα που διανεμήθηκε υπογραμμιζόταν ότι η ανάδειξη του Ιβάν Σαββίδη ως νέου υπερθεματιστή είναι απολύτως νόμιμη. Αλλά αποφεύχθηκε κάθε σχόλιο στις καταγγελίες που διατύπωσε ο νομικός σύμβουλος του ΑLPHA, Πάνος Λαζαράτος.
Ο εκπρόσωπος του τηλεοπτικού σταθμού έθεσε ζήτημα ως προς την ίση μεταχείριση των διαγωνιζομένων, καθώς όπως καταγγέλλει το μοναδικό δωμάτιο του οποίου η είσοδος δεν καταγραφόταν καθαρά από κάμερα ήταν αυτό του κ.Καλογρίτσα.
Κατόπιν όλων αυτών, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία η Διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που θα συζητήσει την Παρασκευή τις ενστάσεις των καναλιών για την αντισυνταγματικότητα του νόμου.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη