23 Αυγ 2016

Θ. Καράογλου: "Εξουσιομανής ο Τσίπρας"

Για όλα τα τρέχοντα θέμα της επικαιρότητας τοποθετήθηκε ο... Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, στη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη» και στον δημοσιογράφο κ. Σάκη Μόσχη.
Για τα δυο επιβεβαιωμένα κρούσματα ελονοσίας στον Άγιο Βασίλειο Λαγκαδά έκανε λόγο για «εισαγόμενο πρόβλημα το οποίο αναδεικνύει το ζήτημα της υγειονομικής φροντίδας που πρέπει να λαμβάνουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες». Επισήμανε, επίσης, την ανάγκη να μην «δαιμονοποιηθεί» το προσφυγικό και επέρριψε πολιτικές ευθύνες στην Κυβέρνηση για την απουσία στοχευμένων προληπτικών ενεργειών που θα απέτρεπαν την επανεμφάνιση ασθενειών όπως η ελονοσία.
Ερωτηθείς για το προσφυγικό χαρακτήρισε «αδιανόητο» το 50% των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών που φθάνουν στην Ελλάδα να φιλοξενούνται σε κέντρα υποδοχής που έχουν δημιουργηθεί στη Βόρεια Ελλάδα και επανέλαβε το πάγιο αίτημά του, που έχει θέσει κατά κόρον ως Τομεάρχης Μακεδονίας και Θράκης της ΝΔ, περί «δίκαιης και ισόρροπης κατανομής προσφύγων και μεταναστών σε όλη την επικράτεια».
«Η Κυβέρνηση το μόνο που έκανε τόσους μήνες ήταν να πουλά… παραμύθι στις τοπικές κοινωνίες. Τελικά αντί να δώσει λύση στο πρόβλημα, συσσώρευσε χιλιάδες ταλαιπωρημένους ανθρώπους στη Μακεδονία» σημείωσε.
Όσον αφορά στο θέμα του Ο.Α.Σ.Θ. υποστήριξε ότι είναι «απαράδεκτο η Θεσσαλονίκη να διαθέτει μονάχα ένα Μέσο Μαζικής Μεταφοράς», καλώντας παράλληλα την Κυβέρνηση να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με τους εργαζόμενους και τη διοίκηση του Οργανισμού προκειμένου χιλιάδες Θεσσαλονικείς να πάψουν να ταλαιπωρούνται εξαιτίας της απεργιακής κινητοποίησης. «Το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και μήνες. Ο κ. Σπίρτζης ξεκίνησε βεντέτα με τον ΟΑΣΘ, την οποία… πληρώνουν οι Θεσσαλονικείς» τόνισε, προσθέτοντας ότι η ΝΔ θα πάρει ενιαία θέση επί του θέματος αφού πρώτα μελετήσει όλες τις παραμέτρους.
Τέλος, στην ερώτηση εάν συμμερίζεται τη φημολογία περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, εκτίμησε ότι δεν προβλέπει εκλογές εντός του 2016.
«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι εξουσιομανής. Για αυτό και θα προσπαθήσει να παραμείνει στην Κυβέρνηση όσο περισσότερο μπορεί» απάντησε, τονίζοντας ότι αποτελεί υποχρέωση της Νέας Δημοκρατίας, ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη και τη μόνη αξιόπιστη πολιτική λύση, να ζητά αλλαγή πολιτικής μέσω της λαϊκής εντολής όσο διαπιστώνει ότι η χώρα βαδίζει από το κακό στο χειρότερο.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη