29 Ιουλ 2016

Νίκος Νικολόπουλος: Ευθέως το Υπουργείο Υγείας παραδέχεται ότι γίνεται όργιο πλαστοπροσωπίας στα νοσοκομεί

Το Υπουργείο Υγείας παραδέχεται ευθέως ότι παρατηρείται όργιο πλαστοπροσωπιών στα νοσοκομεία, όπου δρουν κυκλώματα αντιπροσώπων υγειονομικού ενδιαφέροντος και φαρμακευτικού υλικού με συνέπεια να κατασπαταλώνονται  πόροι από τα υστερήματα του λαού, τις ασφαλιστικές εισφορές αλλά και την κρατική επιχορήγηση. 

Στην παραδοχή παραχώρησε ο Αν. Υπουργός Υγείας Π. Πολάκης, μετά από σχετική ερώτηση του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

Ο τελευταίος αξιοποίησε αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πελοπόννησος», η οποία είχε φιλοξενήσει δηλώσεις του αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ Τάκη Γεωργακόπουλου, που επιβεβαίωναν το πάρτι της κατασπατάλησης κρατικών πόρων. 

Συγκεκριμένα το σκάνδαλο αφορά σε ψευδή υποβολή φωτογραφιών της βλάβης των κατακλίσεων ασθενών από μέρους των ιατρών, οι οποίοι είχαν συνταγογραφήσει επιθέματα γι’ αυτούς τους ασθενείς.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι ο συνταγογράφος ιατρός επισύναπτε στη συνταγή και φωτογραφία της βλάβης, μόνο που η φωτογραφία ήταν ίδια για όλους ή τους περισσότερους ασθενείς και πάντως δεν ήταν πραγματική φωτογραφία της βλάβης του συγκεκριμένου ασθενή αλλά φωτογραφία διαδικτύου. 

Ο Αν. Υπουργός διαβεβαίωσε στο Νίκο Νικολόπουλο ότι «το φαινόμεο αυό ερευνάται από το αρμόδιο ελεγκτικό όργανο της ΥΠΕΔΥΦΚΑ και σύντομα θα έχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα. Η νέα Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ πήρε την πρωτοβουλία να διερευνήσει το φαινόμενο εξαπάτησης του Δημοσίου από επιλήψιμους ιατρούς. Η καταχρηστική συνταγογράφηση άλλωστε δεν είναι φαινόμενο πρόσφατο. Είναι φαινόμενο χρόνιο, είναι σύμπτωμα του νοσηρού υγειονομικού συστήματος που οι προηγούμενες κυβερνήσεις και πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας δείχνουν πως δεν ήθελαν να το θεραπεύσουν».

Τέλος στην απάντηση του κ. Πολάκη επισημαίνεται: «Ασφαλώς, όποιος αρνείται ότι υπάρχει καταχρηστική συνταγογράφηση και ζήτηση εξετάσεων, απλά «κλείνει το μάτι» στην παραβατικότητα και την ευνοεί διαχρονικά. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως μόνο για έναν ICD κωδικό, μιας νόσου δηλαδή, έχει καταχωρηθεί στο σύστημά μας πως έχουν ζητηθεί εργαστηριακές εξετάσεις που συμπληρώνουν πάνω από 20 σελίδες. Το σύστημα δεν ήταν θωρακισμένο, γίνεται προσπάθεια να το θωρακίσουμε και στη συνταγογράφηση και στη ζήτηση εργαστηριακών εξετάσεων κι αυτό γίνεται με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια αφού ζητήσαμε και λάβαμε από τον ΠΙΣ και τις Επιστημονικές Ιατρικές εταιρείες τις απόψεις τους πριν προχωρήσαμε σε κάθε ενέργεια. Δεν ανεχόμαστε κατασπατάληση πόρων».


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη