29 Ιουλ 2016

Αυτός είναι ο 48χρονος μαστροπός που εξέδιδε 14χρονο κορίτσι

Τη φωτογραφία και τα στοιχεία του επικεφαλής της συμμορίας που εξέδιδε γυναίκες στην περιοχή της Αττικής, μεταξύ των
οποίων βρισκόταν και μία ανήλικη κοπέλα, ηλικίας 14 ετών, έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία. Πρόκειται για τον 48χρονο Αθανάσιο Βαλκάνο, του Βασιλείου και της Ελευθερίας, με καταγωγή από τη Λαμία. Η Αστυνομία δημοσιοποίησε τη φωτογραφία του επικεφαλής της συμμορίας, τα στοιχεία της ταυτότητάς του, καθώς και την ασκηθείσα ποινική δίωξη, μετά από σχετική εισαγγελική παραγγελία.
Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις πράξεις της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης προς τέλεση πλειόνων εγκλημάτων αρπαγής ανηλίκων, της αρπαγής ανηλίκου με σκοπό τη μεταχείριση του ανηλίκου σε ανήθικες ασχολίες, της μαστροπείας ανηλίκων κάτω των 15 ετών, της κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας, της διευκόλυνσης ακολασίας άλλων από κερδοσκοπία, της λαθρεμπορίας και της παράνομης κατοχής τερματικού εξοπλισμού.

Σκοπός είναι να δοθεί η ευκαιρία στους πολίτες να προχωρήσουν και σε άλλες καταγγελίες για τη δράση του 48χρονου και του κυκλώματος που είχε στήσει. Τα τηλέφωνα που μπορεί να επικοινωνεί το κοινό είναι τα εξής: 210-2478020, του Τμήματος Ασφάλειας Αχαρνών και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.


Η μεγάλη αποκάλυψη του κυκλώματος και η σύλληψη των μελών του

Το κύκλωμα αποκαλύφθηκε στις αρχές Ιουλίου, όταν η αστυνομία αξιοποίησε πληροφορίες που είχε, στήνοντας ειδική επιχείρηση για την εξάρθρωσή του και τη σύλληψη των μελών του. Οι λεπτομέρειες της δράσης των μαστροπών ήταν συγκλονιστικές. Αφορμή αποτέλεσε μία υπόθεση εξαφάνισης ενός 14χρονου κοριτσιού, τα ίχνη του οποίου οδήγησαν την έρευνα στο κύκλωμα μαστροπείας. Το πρώτο δείγμα ήταν οι γυμνές φωτογραφίες του κοριτσιού στο Facebook. H ιστορία διαδραματίστηκε σε οίκο ανοχής στην Καλλιθέα, όπου το ανήλιο κορίτσι εκδιδόταν από τους μαστροπούς του για 80 ευρώ την ώρα.
Ένας αστυνομικός εμφανίστηκε ως πελάτης και ζήτησε να έχει ερωτική συνεύρεση με την ανήλικη, με αποτέλεσμα να περάσει χειροπέδες στον 48χρονο μαστροπό, την 50χρονη υπεύθυνη για τη λειτουργία του οίκου ανοχής,σε έναν 47χρονο οδηγό που μετέφερε το παιδί σε ερωτικά ραντεβού, καθώς και σε μια 23χρονη στον ίδιο οίκο ανοχής. Μάλιστα η νεαρή πόρνη φέρεται να ήταν και ουσιαστικά ο άνθρωπος, που «έσπρωξε» στην πορνεία την ανήλικη. Όπως έγινε γνωστό, η 23χρονη ιερόδουλη ήταν η «δασκάλα» στη ανήλικης κοπέλας καθώς άρχισε να της δείχνει σκληρές ταινίες πορνό, ενώ με τη χρήση ερωτικών βοηθημάτων «δίδασκε» στο παιδί τα μυστικά του σεξ.

Όταν οι μαστροποί θεώρησαν πως η ανήλικη ήταν έτοιμη να δεχθεί πελάτες, την έβαλαν στον οίκο ανοχής στην περιοχή της Καλλιθέας και την φωτογράφισαν με αισθησιακά εσώρουχα, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τις φωτογραφίες για διαφήμιση μέσω του Facebook, όπου είχαν δημιουργήσει ψεύτικο προφίλ. Αμέσως η 14χρονη άρχισε να δέχεται πελάτες ικανοποιώντας τα βίτσια τους. Από την προανάκριση που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφάλειας Αχαρνών, προέκυψε πως η ανήλικη είχε φύγει από το σπίτι της στο Μενίδι. Μετά τη φυγή από το σπίτι της, αλλά και την εγκατάλειψη του σχολείου της, βρήκε καταφύγιο στο διαμέρισμα της 23χρονης που εκδιδόταν στον οίκο ανοχής στην Καλλιθέα.

Εκεί η 23χρονη πόρνη έφερε σε επαφή την 14χρονη με τον 48χρονο μαστροπό, ο οποίος άρχισε να της μιλά για τη μεγάλη ζωή, ενώ τα βράδια διασκέδαζαν σε κλαμπ και κέντρα διασκέδασης. Κάπως έτσι η ανήλικη κοπέλα ενέδωσε στις απαιτήσεις του μαστροπού.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη