30 Ιουν 2016

«Η χώρα δεν μπορεί να αντέξει πειράματα ακυβερνησίας»

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, για τις αλλαγές που σχεδιάζει η Κυβέρνηση στον εκλογικό νόμο.
 
 
«Ο εκλογικός νόμος - έτσι όπως ακούγεται ότι θα κατατεθεί από την Κυβέρνηση – θα κάνει πολύ κακό στον τόπο.
 
Η Ελλάδα βρίσκεται, εδώ και χρόνια, σε κρίση. Στις κρίσεις χρειάζονται αποφάσεις γρήγορες, αποφάσεις ουσιαστικές, αποφάσεις που να φέρνουν αποτελέσματα. Η καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων είναι συνταγή αποτυχιών.
 
Ο εκλογικός νόμος πρέπει να διασφαλίζει δύο κριτήρια: την αναλογικότητα και την κυβερνησιμότητα της χώρας.
 
Είναι μια λανθασμένη επιλογή, αυτήν τη στιγμή, η χώρα να μπει σε μια κατάσταση πολιτικού κατακερματισμού, ακυβερνησίας και αδυναμίας να λαμβάνει ταχείες, ουσιαστικές αποφάσεις, όπως ακριβώς χρειάζεται η οικονομία και η κοινωνία.
 
Στις δύσκολες αυτές ώρες χρειάζονται γρήγορες, στιβαρές, ξεκάθαρες αποφάσεις. Η χώρα δεν μπορεί να αντέξει πειράματα ακυβερνησίας. Η προσφυγή της Κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα στην απλή αναλογική μοιάζει με πολιτική σωσιβίου.
 
Θα έλεγα ότι έχει τρεις στόχους:
 
Πρώτα από όλα, να διασωθεί, καθώς βλέπει να καταρρέει στις δημοσκοπήσεις.
 
Δεύτερον, να παραπλανήσει και να πάει αλλού τη δημόσια συζήτηση, ενώ συμβαίνουν δραματικά γεγονότα στην ελληνική οικονομία και την κοινωνία.
 
Και τρίτον, να ικανοποιήσει ένα ακροατήριο ουσιαστικά σε βάρος των πραγματικών αναγκών και των συμφερόντων της χώρας, που απαιτούν μια ισχυρή, στιβαρή, αποφασιστική διακυβέρνηση.
 
Οτιδήποτε άλλο, βάζει τη χώρα σε μια δύνη ακυβερνησίας και αβεβαιότητας, που είναι ό,τι χειρότερο στις παρούσες δραματικές, για όλους τους πολίτες, οικονομικές συνθήκες. 
 
Αυτή είναι η θέση μας. Και με αυτή τη θέση προχωράμε στο δημόσιο διάλογο για αυτό το θέμα. Από εκεί και πέρα, βέβαιοι για την ορθότητα των επιχειρημάτων μας, περιμένουμε να δούμε τις αντιδράσεις των πολιτικών δυνάμεων.
 
Αν ο κ. Βούτσης, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, αισθάνεται άνετα να ψηφίζει έναν εκλογικό νόμο μαζί με τη Χρυσή Αυγή, δεν έχω να σχολιάσω τίποτα. Νομίζω ότι επιβεβαιώνει τα μεγάλα πολιτικά αδιέξοδα στα οποία βρίσκεται η Κυβέρνηση.
 
Όλα αυτά θα φανούν στη διαδικασία της ψηφοφορίας. Εκεί θα φανεί αν υπάρχουν και ποιες είναι αυτές οι πολιτικές δυνάμεις που ουσιαστικά συμμετέχουν σε μια διαδικασία συνενοχής με την Κυβέρνηση».
 

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη