30 Μαΐ 2016

Κατρούγκαλος: όταν η ΕΠΑΡΣΗ μετατρέπεται σε κωμωδία...

«Μπορούμε να ζήσουμε λιγάκι χωρίς τσιγάρα ή καφέ, δεν μπορούμε να ζήσουμε
χωρίς νερό ή ρεύμα», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προσπαθώντας να αιτιολογήσει την αύξηση του φόρου στα εν λόγω προϊόντα ο υπουργός ανέφερε: «Προσπαθούμε να πάρουμε πολλά από τους λίγους και λίγα από τους πολλούς. Είναι σαφέστατη επιλογή ποιους θέλουμε να επιβαρύνουμε».

Σε ότι αφορά στο ΕΚΑΣ σημείωσε ότι βρέθηκε η λύση μέσω επιδόματος που θα χορηγηθεί «ad hoc» στους δικαιούχους του επιδόματος, με λογιστικό τρόπο από το πρωτογενές πλεόνασμα. Για να μην υπάρξει «τρύπα» στην πρόβλεψη για δημοσιονομική προσαρμογή, το επίδομα θα δοθεί λογιστικά εξήγησε ο κ. Κατρούγκαλος.

Τηρούμε τη συμφωνία κατά γράμμα, αλλά σε αυτό το θέμα μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε, γιατί το μέτρο είναι εκτός μνημονίου, σημείωσε ο υπουργός, ενώ ξεκαθάρισε ότι «η κατάργηση του ΕΚΑΣ είχε συμφωνηθεί τον Ιούλιο με τους ψήφους της αντιπολίτευσης. Δεν είναι αριστερό μνημόνιο αυτό, είναι νεοφιλελεύθερο μνημόνιο που προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε με αντίθετα μέτρα και αυτό κάναμε».

Αναφορικά με διάταξη του νομοσχεδίου για τις offshore που ψηφίστηκε στο πολυνομοσχέδιο τόνισε ότι είναι θέμα που πρέπει να ρυθμιστεί γιατί οδηγεί σε ανεπιτυχή αποτελέσματα φέρνοντας ως παράδειγμα τον Παύλο Χαϊκάλη.

«Του στοίχισε τη θέση του στη Βουλή, δεν είχε εξωχώριο εταιρεία, είχε εταιρεία στην Κύπρο για να διαχειρίζεται τα κέρδη από τη δραστηριότητά του εκεί», είπε.

Τέλος, αναφορικά με τον «Αρμαγεδδώνα» στα εργασιακά που ετοιμάζουν οι δανειστές, σημείωσε πως «οι εργοδοτικές οργανώσεις μου είπαν δεν υπάρχει ζήτημα ομαδικών απολύσεων».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη