24 Απρ 2016

Η μαύρη επέτειος μιας προδοσίας

«Λεφτά υπάρχουν». Αυτό ήταν το δόλωμα της παγίδας του Γιώργου Παπανδρέου. Θήραμα, ο ελληνικός λαός. Σαν σήμερα,
πριν από έξι χρόνια, οι πολίτες περνούσαν το πρώτο αμήχανο, δυσοίωνο και πικρό εικοσιτετράωρο της μνημονιακής περιόδου. Το εγκληματικό «λεφτά υπάρχουν» μόλις είχε δώσει τη θέση του στο σκηνοθετημένο διάγγελμα του Καστελόριζου και ο Παπανδρέου παραχωρούσε τα κλειδιά της πατρίδας στους «γύπες» του ΔΝΤ και στα «κοράκια» της Ε.Ε. και της ΕΚΤ.
Οι συνέπειες της ατιμώρητης μέχρι σήμερα προδοσίας δεν άργησαν να φανούν. Οι περικοπές των κοινωνικών κατακτήσεων δεκαετιών θεσμοθετούνταν εν μέσω προπαγανδιστικής καταιγίδας για την «επόμενη δόση», αλλά και μέσω επικοινωνιακών προπετασμάτων καπνού για «ανάκαμψη» στα τέλη του 2011, κι ύστερα του 2012, στις αρχές του 2013 κοκ.

Μισθοί, δώρα, επιδόματα και συντάξεις ψαλιδίζονταν, την ίδια στιγμή που σε εξωνημένα μιντιακά εργαλεία των πιστωτών και λοιπών δεσμοφυλάκων της Ελλάδας εφευρίσκονταν αναρίθμητα, πλην ανύπαρκτα μισθολογικά «ρετιρέ» και «σκανδαλώδη προνόμια» εργαζομένων στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα! Η κοινωνική μηχανική, κατά την παρελθούσα εφιαλτική εξαετία, αποτέλεσε ένα πρώτης τάξεως εργαλείο οικονομικής και εθνικής εκθεμελίωσης. Με το διάγγελμα του Καστελόριζου ξεκίνησε και η μεγάλη επιχείρηση της καλλιέργειας μίσους της μίας τάξεως εναντίον της άλλης.
Οσοι έχουν στοιχειωδώς επαρκές μνημονικό μπορούν να ανακαλέσουν εικόνες θλιβερών ψιττακών των τηλεοράσεων να ξιφουλκούν εναντίον εκπροσώπων επαγγελματικών συνδικάτων, υπερασπιζόμενων τάχα τις «μεταρρυθμίσεις» της τρόικας εναντίον των «καρτέλ». Στην πραγματικότητα, όλοι τούτοι επετίθεντο εναντίον του συνόλου των υπαλλήλων και των επαγγελματιών της χώρας, κατακερματίζοντας το σύνολο του στόχου σε πολλούς μικρότερους, ώστε να μην προβληθεί μαζική αντίσταση.

Ανάλογα με την ημέρα της εβδομάδας και τις ανθελληνικές πρόνοιες των αλληλοδιάδοχων Μνημονίων, ο «εχθρός» του λαού ήταν ο ιδιοκτήτης φαρμακείου, ο ταξιτζής, ο αρτοποιός, ο φορτηγατζής και οποιοσδήποτε άλλος είχε τη... φιλοδοξία να ζει αξιοπρεπώς από το επάγγελμά του.
Η οικονομική ζωή διαλύθηκε. Οι άνεργοι τείνουν να γίνουν περισσότεροι από τους εργαζομένους! Σύμφωνα με μελέτη του ΟΟΣΑ που δημοσιοποιήθηκε στις αρχές του έτους, η Ελλάδα έρχεται δεύτερη στο παγκόσμιο... πρωτάθλημα ανεργίας, με τη Νότια Αφρική να βρίσκεται στην πρώτη θέση.

Και επειδή ενός κακού μύρια έπονται, η Ελλάδα, λόγω της κρίσης και του ξεπουλήματος που πραγματοποίησαν σε βάρος της οι πολιτικοί, χάνει και ανθρώπινο δυναμικό. Αυτοκτονίες, υπογεννητικότητα, αποδυνάμωση του συστήματος υγείας και μαζική μετανάστευση των Ελλήνων είναι πληγές που δεν πρόκειται να επουλωθούν εύκολα και απειλούν με αφανισμό το έθνος.
Και ενώ έχουν συμβεί όλα αυτά, ο Παπανδρέου και οι συναυτουργοί του κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι και το έγκλημα του Μνημονίου παραμένει ατιμώρητο...


 .dimokratianews.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη