13 Απρ 2016

Εκλογικός συναγερμός

Επικίνδυνους επικοινωνιακούς τακτικισμούς στην αξιολόγηση και «παιχνίδια» με το προσφυγικό καταλογίζει στον πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Επιμένει ότι υπάρχει και σενάριο εκλογών στο Μαξίμου.

«Θα ήταν κωμικό αν η χώρα δε βρισκόταν σε τέτοιο οριακό σημείο» έλεγε στο real.gr κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και τη σπουδή της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατάθεση των δυο νομοσχεδίων (φορολογικό - ασφαλιστικό) σε μια προσπάθεια, όπως εκτιμά η ίδια πηγή, να κερδίσει χρόνο παίζοντας «παιχνίδια» με το προσφυγικό.

Στη ΝΔ βλέπουν επαναφορά της «θεωρίας των παιγνίων» του Γ. Βαρουφάκη με πρωταγωνιστές αυτή τη φορά τους κυρίους Τσακαλώτο, Σταθάκη και Κατρούγκαλο εκτιμώντας ότι ο κ. Τσίπρας όπως και το περσινό καλοκαίρι ρίχνει μια «ζαριά» λίγο πριν από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης έχοντας μπροστά του μόνον δυο επιλογές:

-Είτε να «πουλήσει» εντός ΣΥΡΙΖΑ το σκληρό πακέτο μέτρων μέσα από την επικοινωνιακή κίνηση της κατάθεσης των δυο νομοσχεδίων έχοντας ήδη χάσει το ζήτημα του χρέους.

-Είτε να δημιουργήσει συνθήκες κρίσης όπως το περσινό καλοκαίρι παίζοντας «παιχνίδια», όπως λένε, με τις εξελίξεις στο προσφυγικό πάνω στην εκτίμηση ότι κανείς από τους δανειστές δε θα θέλει να διακινδυνέψει περιπέτειες με μια χώρα που έχει περισσότερους από 50.000 πρόσφυγες και μετανάστες στο έδαφός της.

«Ο Τσίπρας ακολουθεί πάλι την ίδια επικοινωνιακή συνταγή: Λέει ότι διαπραγματεύεται σκληρά, αποφασίζει μέτρα, επιμένει ότι δεν χάλασε τις κόκκινες γραμμές του και μετά κάνει δυο - τρία ταξίδια στην Ευρώπη για την πολιτική διαπραγμάτευση...» σημείωνε το ίδιο στέλεχος στο real.gr επιβεβαιώνοντας πως αυτή τη στιγμή στη ΝΔ υπάρχουν δυο τάσεις ως προς τις εξελίξεις:

Η συμφωνία κλείνει μετά από την «επανασταστική γυμναστική» στις διαπραγματεύσεις και το απαραίτητο «μασάζ» στους βουλευτές του. Το βαρύ πακέτο μέτρων βαφτίζεται «ελαφρύνσεις για τους ασθενέστερους» και η κυβέρνηση αποφασίζει να ασχοληθεί σοβαρά με το προσφυγικό.

Ο κ. Τσίπρας ρίχνει τις ευθύνες στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για ένα ενδεχόμενο ναυάγιο - γνωρίζοντας πως δεν έχει τίποτα να κερδίσει από το μέτωπο του χρέους - και η χώρα μπαίνει σε εκλογική τροχιά με κυβερνητική ατζέντα «διαπλοκή και συμφέροντα».

Ο κ. Μητσοτάκης ούτως ή άλλως έχει ήδη ζητήσει από τον κομματικό μηχανισμό να βρίσκεται σε εκλογικό συναγερμό και πλέον το αίτημα για κάλπες το επικοινωνεί και εκτός συνόρων - όπως φάνηκε - από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN - μέσω του οποίου -έστειλε το μήνυμα ότι το κόμμα του είναι έτοιμο να κυβερνήσει με προσανατολισμό τις μεταρρυθμίσεις, τις επενδύσεις και όχι τη φορολογία.

Κάλπες θα ζητήσει ο κ. Μητσοτάκης και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ (15 - 16 Απριλίου) στη Θεσσαλονίκη - συνέδριο το οποίο θα σφραγίσει μια σειρά αλλαγών στη δομή, τη λειτουργία και την πολιτική διακήρυξη της «γαλάζιας» νεολαίας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη