29 Μαρ 2016

ΗΠΑ: Συνελήφθη πιλότος μπροστά στους επιβάτες λίγα λεπτά πριν την απογείωση

Ακυρώθηκε η εσωτερική πτήση 736 της American Airlines από Ντιτρόιτ προς Φιλαδέλφεια το πρωί του Σαββάτου
Το Σάββατο το πρωί η πτήση 736 της American Airlines που είχε προγραμματιστεί να εκτελέσει λίγο πριν τις επτά (τοπική ώρα) το δρομολόγιο Ντιτρόιτ - Φιλαδέλφεια ακυρώθηκε λόγω σύλληψης του συγκυβερνήτη. Ο 50χρονος άντρας, του οποίου το όνομα δεν δόθηκε στην δημοσιότητα, συνελήφθη μπροστά στους επιβάτες μόλις λίγα λεπτά πριν την απογείωση, όταν οι αρχές του αεροδρομίου ειδοποιήθηκαν για «παράξενη» συμπεριφορά του συγκυβερνήτη.

Ο 50χρονος υπεβλήθη σε αλκοτέστ και συνελήφθη ενώ η πτήση ακυρώθηκε και οι επιβάτες τοποθετήθηκαν σε άλλες πτήσεις για να φθάσουν στον προορισμό τους. «Πρόκειται για ένα σοβαρό θέμα και βοηθάμε τις τοπικές αρχές και την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA) με την έρευνα. Θα χειριστούμε το θέμα σωστά αφού η ασφάλεια και η φροντίδα των επιβατών και του προσωπικού μας είναι προτεραιότητά μας», ανέφερε με σχετική ανακοίνωση η αεροπορική εταιρεία.

Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA) στις ΗΠΑ έχει θεσπίσει αυστηρότερους νόμους για τους πιλότους από αυτούς που ισχύουν για τους οδηγούς οχημάτων. Η ομοσπονδία απαγορεύει στους πιλότους να πετάξουν αν έχουν καταναλώσει αλκοόλ οκτώ ώρες πριν την πτήση και να ανιχνευθεί στο αίμα τους αλκοόλ σε ποσότητα 0,04 τουλάχιστον.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη