10 Φεβ 2016

Παράταση μέχρι 30 Απριλίου για υπαγωγή στο Νόμο Κατσέλη

Μέχρι τις 15 Μαρτίου αναστέλλεται η πώληση καταναλωτικών, στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων σε εταιρείες
διαχείρισης (funds), ενώ παρατείνεται έως τις 30 Απριλίου η προθεσμία υποβολής των εκκρεμών στοιχείων δανειοληπτών που έχουν αιτηθεί την υπαγωγή στο «Νόμο Κατσέλη».

Τα ανωτέρω προβλέπει τροπολογία που κατέθεσαν στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και η οποία είχε προαναγγελθεί ήδη από την περασμένη εβδομάδα, όταν ακόμη βρισκόταν σε εξέλιξη ο πρώτος γύρος διαπραγμάτευσης του οικονομικού επιτελείου με τους δανειστές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα ορίζει η τροπολογία, παρατείνεται έως τις 30 Απριλίου, η προθεσμία για την επικαιροποίηση των στοιχείων των εκκρεμών αιτήσεων υπαγωγής στο «Νόμο Κατσέλη». Η προθεσμία αρχικά εξέπνεε στις 19 Φεβρουαρίου, ωστόσο δίδεται παράταση σχεδόν δύο μηνών.

Σε ό,τι αφορά την παράταση ως τις 15 Μαρτίου της αναστολής της πώλησης των κόκκινων δανείων, το μέτρο αφορά σε όλα τα δάνεια πρώτης κατοικίας, στεγαστικά, καταναλωτικά, τα επιχειρηματικά δάνεια μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και τα δάνεια με εγγυήσεις του δημοσίου.

Η αρχική συμφωνία εξέπνεε στις 15 Φεβρουαρίου, ωστόσο την προηγούμενη εβδομάδα οι επικεφαλής των δανειστών άναψαν το πράσινο φως στο ελληνικό αίτημα για παράταση ενός μηνός στην αναστολή της διαδικασίας πώλησης.

Υπενθυμίζεται εδώ πως η ελληνική πρόταση που έχει κατατεθεί προς τους δανειστές προβλέπει την πλήρη εξαίρεση από τη διαδικασία πώλησης σε funds όλων των δανείων που συνδέονται με την πρώτη κατοικία.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη