28 Νοε 2015

Τούρκος και «Γκρίζος Λύκος» ο αντάρτης που σκότωσε το Ρώσο πιλότο

Τουρκικής υπηκοότητας και μέλος των «Γκρίζων Λύκων» είναι ο άνδρας που φέρεται να σκότωσε το Ρώσο πιλότο του Su-24, μετάτην κατάρριψή του από τουρκικά F-16 στα σύνορα
Τουρκίας – Συρίας.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο αρχηγός των Τουρκμένων ανταρτών, Αλπαρσλάν Τσελίκ, τα πυρά του οποίου αφαίρεσαν τη ζωή στο Ρώσο πιλότο ενώ αυτός προσγειωνόταν με το αλεξίπτωτό του σε συριακό έδαφος, όχι μόνο είναι τελικά Τούρκος πολίτης, αλλά και γιος του δημάρχου της τουρκικής πόλης Κεμπάν, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.
Ο Τσελίκ, φέρεται να είναι μάλιστα και ακραίος εθνικιστής, μέλος της γνωστής οργάνωσης των «Γκρίζων Λύκων», ενισχύοντας τους ισχυρισμούς της Ρωσίας για το ρόλο της Τουρκίας στη συριακή κρίση.
Υπενθυμίζεται ότι το όνομά του είδε το φως της δημοσιότητας όταν υποστήριξε ότι «σκοτώσαμε τους δύο πιλότους ενώ προσγειώνοντας με αλεξίπτωτα», λίγο μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού.
Παράλληλα, οι αντάρτες έδωσαν στη δημοσιότητα ένα ιδιαίτερα σκληρό βίντεο, το οποίο, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, απαθανατίζει τον έναν από τους δύο πιλότους νεκρό.
Λίγες ημέρες μετά ο Τσελίκ εμφανίστηκε μπροστά στις κάμερες αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το θάνατο του Ρώσου πιλότου...

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη