8 Οκτ 2015

Στην Ελλάδα αύριο ο Α. Γκουτέρες

Επίσκεψη σε Αθήνα και Λέσβο θα πραγματοποιήσει από αύριο ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Αντόνιο Γκουτέρες, ώστε να εκτιμήσει την ανθρωπιστική ανταπόκριση στην
προσφυγική κρίση. Τη Δευτέρα θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ενώ θα επισκεφθεί τα κέντρα προσωρινής παραμονής των προσφύγων στην Αθήνα και θα συναντηθεί με ανώτατους διπλωματικούς αξιωματούχους και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Εν τω μεταξύ, άλλοι 2.500 πρόσφυγες φθάνουν το μεσημέρι στον Πειραιά με το ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ενώ περίπου 200 πρόσφυγες που βρίσκονται στην πλατεία Βικτωρίας μεταφέρονται με αστικά λεωφορεία στο κλειστό του Γαλατσίου.

Το πολύ σε δύο εβδομάδες, εκτιμά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ότι θα είναι λειτουργικά τα κέντρα καταγραφής προσφύγων (hot-spot) στην Ελλάδα, όπως δήλωσε η αναπληρωτής εκπρόσωπος της Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα. Η ίδια τόνισε ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, o οποίος επισκέφθηκε χθες την Ελλάδα και πρότεινε να σταλεί πρόσθετο ανθρώπινο δυναμικό και εμπειρογνώμονες για να συνδράμουν τις προσπάθειες της Frontex.

Την Παρασκευή θα γίνει η πρώτη μετεγκατάσταση προσφύγων, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα. Πρόκειται για πρόσφυγες από την Ερυθραία οι οποίοι θα μετεγκατασταθούν από την Ιταλία στη Σουηδία.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη