8 Οκτ 2015

Οι 4 μνηστήρες της ΝΔ ακονίζουν τα μαχαίρια τους για το debate

Για πόλεμο στο τηλεοπτικό πλατό ετοιμάζονται οι τέσσερις υποψήφιοι για την αρχηγία της ΝΔ, καθώς όπως όλα δείχνουν
το debate δεν μπορεί να αποφευχθεί.

Μάλιστα, η πίεση εντάθηκε ακόμα περισσότερο μετά την πρωτοβουλία της ΕΡΤ να ενημερώσει και τα τέσσερα επιτελεία ότι τα στούντιο της είναι διαθέσιμα σε περίπτωση που επιθυμούν τηλεοπτική αναμέτρηση. Οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, οι οποίοι θεωρούν ότι είναι πιο εξοικειωμένοι με τον τηλεοπτικό φακό, σήκωσαν αμέσως το γάντι απατώντας θετικά, ενώ φρόντισαν να καταγραφεί ότι ούτε και οι Μεϊμαράκης και Τζιτζικώστας έχουν πρόβλημα με την τηλεοπτική αναμέτρηση.

Η σχετική συζήτηση επί της πρότασης της ΕΡΤ αναμένεται να γίνει στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, που πρέπει, εκτός των άλλων, να βρει και την ημερομηνία κατά την οποία θα στηθούν οι κάλπες. Επίσης πρέπει να αντιμετωπίσει και τα υπόλοιπα θέματα «αγκάθια», όπως είναι το ποσό που θα πληρώνουν οι συμμετέχοντες, ο αριθμός των καλπών αλλά και το πως θα στηθεί η όλη διαδικασία με άδεια κομματικά ταμεία. Ήδη -σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Δημοκρατία- διαμηνύθηκε στους εργαζόμενους ότι δεν υπάρχουν χρήματα για μισθούς (τους οφείλουν πέντε μήνες) μέχρι να γίνουν εκλογές.



Έντονη κινητικότητα στη Θεσσαλονίκη
Στο μεταξύ, έντονη κινητικότητα καταγράφεται αυτές τις ημέρες στον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, καθώς κάθε υποψήφιος πρόεδρος ετοιμάζει την ομάδα με την οποία θα ριχθεί στη μάχη της εκλογής, ενώ οργανώνονται όλα τα εσωκομματικά στρατόπεδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι εδώ και τρεις ημέρες βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη ο στενός συνεργάτης του Βαγγέλη Μεϊμαράκη Άγγελος Μοσχονάς, ο οποίος είχε καθημερινά δεκάδες ραντεβού με κομματικά στελέχη, αλλά και βουλευτές, ενώ έγιναν και δυο συγκεντρώσεις των στελεχών που θα στηρίξουν την υποψηφιότητα Μεϊμαράκη στη Θεσσαλονίκη.

Ο στόχος του Μεϊμαράκη
Πάντως, με στόχο να «αποκαλυφθεί» η εικόνα του Τζιτζικώστα κινείται ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Για αυτό τον λόγο κρίνει σκόπιμο και αναγκαίο ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας να παρουσιάσει θέσεις, να καταγραφούν ο πολιτικός λόγος και η πολιτική σκέψη του χωρίς «προστατευτικό μανδύα» και παράλληλα να κληθεί να δώσει απαντήσεις για το δικό του πολιτικό σχέδιο, τόσο για τον κόσμο όσο και για τη χώρα, όπως χαρακτηριστικά λένε από το επιτελείο του.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη