4 Ιουλ 2015

ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΡΙΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!

"Νιώθω την ανάγκη να γράψω αυτό το μήνυμα σε όλους τους φίλους μου στην  Ελλάδα γιατί πιστεύω ότι τα γεγονότα που
ζήσαμε εμείς στη Κύπρο πρέπει  να γίνουν παράδειγμα για όλους τους  Έλληνες.
Βρεθήκαμε σε μια  πρωτόγνωρη κατάσταση από αναβολή σε αναβολή να αντιμετωπίσουμε σημαντικά χρηματοοικονομικά ζητήματα. Μας δόθηκε μια πρόταση που μας δίχασε.  Συναισθηματικά φορτισμένοι και γεμάτοι οργή είπαμε το ηρωικό ΟΧΙ. Είχαμε κάνει τότε σημαία τους μικροκαταθέτες, τους συνταξιούχους και τους  εργαζόμενους που θα αδικούνταν από αυτό το φόρο.
Η Βουλή μας ψήφισε το ηχηρό και ηρωικό ΟΧΙ στην υποταγή και στην λιτότητα. Και  ζητωκραυγάσαμε. Μας είχαν πει και εμάς ότι οι καταθέσεις μας ήταν  ασφαλείς-οι κόποι μιας ζωής. Λάβαμε εγγυήσεις και τους εμπιστευθήκαμε.
Μόλις 7 μέρες αργότερα οι ίδιοι πολιτικοί που μας ώθησαν στο ΟΧΙ μας  εξήγησαν ότι ήμασταν πια στο χείλος του γκρεμνού και ότι η μόνη μας  επιλογή για να επιβιώσουμε ήταν να πούμε ΝΑΙ σε μια πρόταση με  σκληρότερους όρους. Όλα αυτά μέσα σε 7 μόνο ημέρες.
Ξυπνήσαμε λοιπόν με κουρεμένες τις αποταμιεύσεις μιας ζωής, τράπεζες χρεοκοπημένες και  κλειστές, ουρές στα ΑΤΜ, άδεια σουπερμάρκετ, υψηλότερη ανεργία, και μαζί ξύπνησαν μνήμες από την εισβολή και ένα ηθικό πιο χαμηλό από ποτέ.  Χάθηκε κάθε ίχνος εμπιστοσύνης που είχαμε στο σύστημα, ακόμη και στον  γείτονα μας, και νιώθαμε κορόιδα.
Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι  που κάναμε σημαία την εβδομάδα του ηρωικού ΟΧΙ χτυπήθηκαν περισσότερο  από τον καθένα με τη σκληρότερη πρόταση που ήρθε μετά.
Στην ιστορία  του τόπου μας, της Ελλάδας μας, τα  ΟΧΙ έχουν πάρει μια ηρωική διάσταση. Με  το ΟΧΙ γίνεσαι ο ασυμβίβαστος, ο αγωνιστής, ο ήρωας. Ενώ αντίθετα  το ΝΑΙ μέσα στην ταπεινότητα του σε κατατάσσει στους συμβιβασμένους,  στους υποταγμένους.
Τι είναι όμως τελικά το ποιο υπεύθυνο; Ένα  συναισθηματικά φορτισμένο ΟΧΙ γεμάτο θυμό και οργή αλλά χωρίς κανένα  σχέδιο ή ένα ΝΑΙ που διασφαλίζει την επιβίωση και την αληθινή ελπίδα για το μέλλον.
Ο Πενταδάκτυλος με την Τούρκικη Σημαία μας δίνει όμως  ακόμη ένα μάθημα. Πως η έλλειψη Στρατηγικής και πλάνου, η αστήρικτη  εθνική ουτοπία και ο διχασμός μας οδηγούν σε εθνικές καταστροφές.
Ας βάλουμε λοιπόν στην άκρη τη δικαιολογημένη μας οργή και ας πάρουμε τη  δύσκολη απόφαση να πούμε ένα ΝΑΙ στο μέλλον, ένα ΝΑΙ που θα σταματήσει  την εθνική καταστροφή που φαίνεται να μας πλησιάζει απειλητικά. Η Ελλάδα και η Έλληνες ανήκουν στην καρδιά της Ευρώπης.


Ανδρέας  Πέτρου"
ΚΥΠΡΟΣ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη