4 Ιουλ 2015

Το τελευταίο 1 δις ευρώ στις Τράπεζες

Σημαντική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο υπουργείο Οικονομικών με θέμα την κατάσταση στις ελληνικές τράπεζες.
Από την πλευρά της κυβέρνησης, εκτός από τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Στη σύσκεψη συμμετείχε επίσης ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Θεόδωρος Μητράκος.

Από την πλευρά των τραπεζών στο υπουργείο Οικονομικών ήταν η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και Πρόεδρος της Εθνικής Λούκα Κατσέλη και ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνιικής Λεωνίδας Φραγκιαδάκης.

Συμμετείχαν επίσης οι κ.κ. Νίκος Καραμούζης και Φωκίων Καραβίας από την Eurobank, Βασίλης Ράπανος και Δημήτρης Μαντζούνης από την Alpha Bank, Άνθιμος Θωμόπουλος από την Πειραιώς, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος καιΙωάννης Γαμβρίλης από την Attica Bank και ο Χρήστος Γκόρτσος από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης ανώτατο τραπεζικό στέλεχος δήλωσε ότι η ρευστότητα είναι εξασφαλισμένη μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ ενώ η από εκεί και πέρα πορεία θα εξαρτηθεί από την απόφαση της ΕΚΤ το πρωί της ίδιας ημέρας.

Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος υπάρχουν διαθέσιμα 1 δισ. ευρώ μέχρι το βράδυ της Δευτέρας ενώ από την απόφαση της ΕΚΤ θα εξαρτηθεί και το πλαίδιο των τραπεζικών υπηρεσιών που θα είναι διαθέσιμο για το κοινό.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη