26 Μαΐ 2015

ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ"" ΜΕΤΡΑΝ ΚΟΥΚΙΑ"" ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ??

Τα «κουκιά» φαίνεται πως έχουν αρχίσει να μετράνε στην κυβέρνηση, δηλαδή τις πιθανές απώλειες των βουλευτών οι οποίοι είναι πιθανό να καταψηφίσουν την τελική συμφωνία με τους δανειστές όταν αυτή επιτευχθεί.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Άγγελου Μόσχοβα στο iefhmerida.gr, περίπου 12 με 13 βουλευτές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα υπερψήφιζαν δύσκολα μια «μνημονιακού τύπου» συμφωνία.

«Οι προσπάθειες που καταβάλλονται παρασκηνιακά για να πεισθούν οι «σκληροί» είναι καθημερινές και επίπονες. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Μαξίμου αν μεταπεισθούν οι 7-8 και υπάρχει μια πλειοψηφία στη Βουλή 153-155 βουλευτών, τότε η συμφωνία θα έρθει προς ψήφιση. Αν όχι, και αν οι αντάρτες επιμείνουν μέχρι τέλους… υπάρχει και η πεπατημένη της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου» σημειώνεται στο ρεπορτάζ.

Ποιοι βουλευτές είναι έτοιμοι να καταψηφίσουν

Η ισχυρότερη εσωκομματική τάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η Αριστερή Πλατφόρμα, η οποία διαθέτει πολλά στελέχη και ανάμεσά τους τέσσερις υπουργούς:

Τον επικεφαλής της τάσης, υπουργό ΠΑΠΕΝ Παναγιώτη Λαφαζάνη, τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρη Στρατούλη, τον αναπληρωτή υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκο Χουντής και τον αναπληρωτή υπουργό Αμυνας Κώστα Ησυχο. Στην μεγαλύτερη τάση της εσωκομματικής αντιπολίτευσης – που έδειξε τα δόντια της στην ΚΕ – ανήκουν επίσης οι βουλευτές Θανάσης Πετράκος, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Στάθης Λεουτσάκος, Γιάννης Αμανατίδης, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Λίτσα Αμανατίδου, Ευγενία Ουζουνίδου, Θανάσης Πετράκος, Ζήσης Ζάννας, Κώστας Λαπαβίτσας, Κωνσταντίνος Δελημήτρος.

Ωστόσο οι πάντες εκτιμούν ότι οι προαναφερθέντες – πλην Λαπαβίτσα – θα συνταχθούν με την «νομιμότητα» ήτοι δεν αναμένονται αποσκιρτήσεις.

Αντιθέτως, επίφοβοι θεωρούνται οι βουλευτές:
Ραχήλ Μακρή
Γιάννης Μιχελογιαννάκης
Γιάννης Σταθάς
Κώστας Λαπαβίτσας («Κόκκινο Δίκτυο»)
Δημήτρης Κοδέλας (ΚΟΕ)
Βασίλης Χατζηλάμπρου (ΚΟΕ)
Ελένη Σωτηρίου (ΚΟΕ)
Μαρία Τριανταφύλλου (ΚΟΕ)
Βασίλης Κυριακάκης (ΚΟΕ)
Ιωάννα Γαϊτάνη (ΔΕΑ)
Ελένη Ψαρρέα (ΔΕΑ)

ΑΝΕΛ

Από τους ΑΝΕΛ ακούγεται επίσης έντονα ότι δεν προτίθενται να συναινέσουν επ” ουδενί οι:
Σταυρούλα Ξουλίδου
Κώστας Δαμαβολίτης

Η Ζωή περιμένει το φθινόπωρο;

Οι περισσότεροι δεν υπολογίζουν στους υποψήφιους «αντάρτες» την Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Αν το πράξει τώρα, πάει αλλού το πράγμα. Το πιθανότερο είναι ότι κρατάει το όπλο της καταψήφισης για την μεγάλη συμφωνία του φθινοπώρου» λένε βουλευτές που γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη