26 Απρ 2015

Reuters: Πλήρης και παγερή αδιαφορία των ξένων υπουργών για τον Βαρουφάκη

Το «βαρύ» κλίμα συνεχίστηκε και εκτός της αίθουσας συνεδρίασης του Eurogroup, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός πως οΓιάννης Βαρουφάκης προτίμησε να μην πάει στο δείπνο που παραχώρησε χθες το βράδυ η προεδρία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters, την ώρα που τα λεωφορεία μετέφεραν τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών για το δείπνο στην πρωτεύουσα της Λετονίας, στη Ρίγα, το βράδυ της Παρασκευής, ο κ. Βαρουφάκης έμενε πίσω στο ξενοδοχείο.

Ο ίδιος, σύμφωνα με το πρακτορείο, ανέφερε ότι είχε άλλα σχέδια.

Αξιωματούχος της ευρωζώνης, ο οποίος δεν κατονομάζεται, δήλωσε στο Reuters ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών «είναι τελείως απομονωμένος».

«Δεν ήρθε ούτε στο δείπνο να εκπροσωπήσει τη χώρα του», πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Στο ίδιο δημοσίευμα σημειώνεται ότι άνθρωποι που ήταν στην αίθουσα της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup στη Ρίγα ανέφεραν ότι πολλοί υπουργοί γούρλωναν ή έκλειναν τα μάτια τους ή έκλειναν τα αυτιά τους με τα χέρια τους στη διάρκεια των παρεμβάσεων του κ. Βαρουφάκη.

«Στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν αρέσει το γεγονός ότι δίνει μια μικρή διάλεξη όταν τους μιλά», είπε αξιωματούχος της ευρωζώνης. «Για το λόγο αυτό ο Ντάισελμπλουμ τον διέκοψε χθες λέγοντας: ‘’Γιάννη, δεν μας λες αυτό που θέλουμε να ακούσουμε’’», πρόσθεσε ο ίδιος.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη