26 Απρ 2015

Η συμφωνία με τους δανειστές φέρνει τέλος στις επικουρικές συντάξεις!

Διατεθειμένη να κάνει μερικά βήματα πίσω στα θέματα-αγκάθια, ώστε να βρεθεί λύση και να ξεπεραστούν τα εμπόδια με τους εταίρους, εμφανίζεται η
κυβέρνηση.
-Στο θέμα του ΦΠΑ, η Αθήνα υποστηρίζει προς τους δανειστές ότι ζητούμενο δεν είναι η αύξηση του εν λόγω φόρου, αλλά της εισπραξιμότητάς του, για αυτό και αντιπροτείνει το ειδικό τέλος πολυτελείας για τα ακριβά ξενοδοχεία, προκειμένου να φέρει επιπλέον έσοδα και να ξεπεράσει το αίτημα αυτό των δανειστών
-Στις ιδιωτικοποιήσεις υπάρχει σύγκλιση, με μοναδικό "αγκάθι" το πού θα πάνε τα έσοδα, με τους δανειστές να πιέζουν να κατευθυνθούν στο χρέος. Σύμφωνα με πληροφορίες, προκειμένου να ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο, ενδεχομένως ένα μέρος να πάει στο χρέος και ένα μέρος στα Ταμεία.
-Στα εργασιακά, η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν δέχεται τις ομαδικές απολύσειςωστόσο δεν αποκλείεται να βάλει «πάγο» στο θέμα και να το ξανανοίξει μετά τον Ιούνιο.
-Όσον αφορά το ασφαλιστικό, η κυβέρνηση εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες του mega, αφενός να μπει "φρένο" στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, και αφετέρου κάποιου είδους παρέμβαση, (δηλαδή μειώσεις) στις…  υψηλές επικουρικές συντάξεις.
Όλα τα παραπάνω, αλλά και τα αποτελέσματα του Eurogroup της Λετονίας συζητήθηκαν διεξοδικά στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, το βράδυ του Σαββάτου.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη