25 Απρ 2015

Ελεγχόμενη είναι μια ελληνική χρεοκοπία πλέον για όλους, εκτός απ τους Έλληνες!

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ότι η Ελβετική τράπεζα UBS, είχε επενδύσει πριν μερικούς μήνες, όλα της τα κεφάλαια στο δολάριο και ποντάρισε στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, την υποχώρηση του
ΕΥΡΩ έναντι του δολαρίου και την μετατροπή των ζημιών της τελευταίας τριετίας για την τράπεζα σε λιγοστά μεν, ΚΕΡΔΗ δε!!!
Κι έτσι διαβάζουμε δεξιά κι αριστερά τις δηλώσεις του γερμανοτραφή προέδρου της, ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο μιας ελληνικής χρεοκοπίας ως έναν συστημικό αλλά ελεγχόμενο κίνδυνο!
 Ο  Πρόεδρος της UBS, Axel Weber δηλώνει επίσης σύμφωνα με το Reuters, πως η επίδραση για την ελβετική τράπεζα σε μια τέτοια περίπτωση, θα είναι αμελητέα!
Ερωτηθείς για την ύπαρξη εναλλακτικού σχεδίου, σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων Ελλάδας-εταίρων, ο Axel Weber απάντησε: «Μόλις επέστρεψα από μια συνάντηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Εκεί, όλο και περισσότερο συμφωνούν ότι μια ελληνική χρεοκοπία θα είναι συστημικά υπό έλεγχο». Ο επικεφαλής της UBS, και πρώην διοικητής της Bundesbank, δεν ανέφερε περισσότερες λεπτομέρειες επ’ αυτού.
Μεταξύ άλλων, είπε ότι η UBS έχει μειώσει την έκθεσή της σε ελληνικό χρέος εδώ και καιρό, και ότι κατά συνέπεια μια χρεοκοπία θα είχε αμελητέες συνέπειες για την τράπεζα.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη