31 Μαρ 2015

Ομηρία-σοκ στην Τουρκία: Νεκροί οι δράστες - Τραυματισμένος ο εισαγγελέας

Λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ η επέμβαση της αστυνομίας - Ακούστηκαν εκατοντάδες πυροβολισμοί και εκρήξεις - Ο εισαγγελέας έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο, σύμφωνα με πληροφορίες - Ο πατέρας του Μπελκίν έκανε τις διαπραγματεύσεις

Τραυματισμένος αλλά ζωντανός είναι ο Τούρκος εισαγγελέας Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ, ο οποίος κρατείτο όμηρος από μέλη της ακροαριστερής οργάνωσης «Επαναστατικό Κόμμα-Μέτωπο Λαϊκής Απελευθέρωσης» (DHKP-C) στο δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης, από το πρωί της Τρίτης.

Λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ (ώρα Ελλάδος) αυτόπτες μάρτυρες άκουσαν πυροβολισμούς και εκρήξεις στο κτήριο, κάτι που δείχνει πως οι ειδικές δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας πραγματοποίησαν τελικά έφοδο. Ο αρχηγός της αστυνομίας, σύμφωνα με το Reuters, δήλωσε πως ακούστηκαν πυροβολισμοί μέσα από το κτήριο και αμέσως μετά έγινε η εισβολή, με σκοπό να διασωθεί ο εισαγγελέας.

Οι πρώτες πληροφορίες που μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, αναφέρουν πως μετά την επιχείρηση της αστυνομίας, όλοι οι δράστες είναι νεκροί, ενώ ο εισαγγελέας είναι «τραυματισμένος, αλλά ζωντανός» και έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο.
protothema.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη