18 Μαρ 2015

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟ!!!

Με άρθρο παρέμβαση του ο Θόδωρος Καστρινός,στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών καταγράφει την αγωνία του για τις εξελίξεις Το παρακάτω κείμενο δείχνει πόσο κοντά μπορεί τελικά να βρίσκονται  όλοι αυτοί  που με  άποψη θέσεις και αρχές στηρίζουν την λαϊκή δεξιά με αυτούς που με άποψη θέσεις και αρχές  στηρίζουν την αριστερά...Ακολουθεί το άρθρο του Θόδωρου Καστρινού που αξίζει να διαβαστεί""οnlyone"" !!!! 


Συντρόφια! όπισθεν ολοταχώς (;)

Τι νόημα έχουν οι εκλογές ή το δημοψήφισμα, όταν πριν δύο (2) μήνες η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α - ΑΝ.ΕΛΛ. πήρε ισχυρή εντολή από τον ελληνικό λαό και την Βουλή, να υλοποιήσει το προεκλογικό της πρόγραμμα;

 Στο μεταξύ, όσο θα συζητάει η Κυβέρνηση και τα κόμματα με την κοινωνία (τι αλήθεια;), οι «πατριώτες» θα κατευθύνουν το εναπομείναν ρευστό των τραπεζών προς μαγευτικούς φορολογικούς παραδείσους (εμπρός στον δρόμο που χάραξε το μίζερο ανθρωπάκι Γκίκας Χαρδούβελης σύμβουλος και υπουργός Οικονομικών των προ- και μνημονιακών κυβερνήσεων).


Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά στην κεντρική πολιτική σκηνή.... εδώ στας Σέρρας, κάποιοι ασχολούνται με «μάνταλους και μανταλάκια», κάποιοι κλαρινογαμπροί (και νύφες) της εξουσίας, μοιράζουν οφίτσια διοικητικών οργανισμών στους προεκλογικούς «χορηγούς» τους και κάποιοι αποτυχόντες υποψήφιοι βουλευτές ξημεροβραδιάζονται έξω από τις αίθουσες ξενοδοχείων της Αθήνας χαριεντιζόμενοι με ΚεντρικοΕπίτροπους, μπας και πέσει κανένα ξεροκόκαλο εξουσίας.

Αν δεν αντιδράσουμε τώρα, όχι αύριο, σε όσα βλέπουμε να συμβαίνουν ερήμην μας, τότε φοβάμαι πως, θα μας πάρει η Ιστορία και θα μας σηκώσει.
Οι εικόνες αυτές σίγουρα δεν είναι η καθημερινότητα των βαριά πληττόμενων, από τις πολιτικές λιτότητας, Ελλήνων. Αναμεταδίδουν μια ψεύτικη εικόνα της Ελλάδας.

Είναι Ψέμα! Είναι Απάτη! Είναι Ύβρις!.

Φοβάμαι πως σε λίγο η ευχή μεταξύ μας θα είναι:«Ζωή σε λόγου μας. Να ‘μαστε καλά να τη θυμόμαστε». Στο καφενείον "Η ΕΛΛΑΣ" ο σαλτιπάγκος πουλά τα νούμερα φτηνά δραχμή τα ακροβατικά, οι αλυσίδες δωρεάν το πήδημα θανάτου δυο δραχμές χωρίς σκοινιά.  περάστε κόσμε, περάστε κόσμε…..

(στοίχοι:  Κ.Χ. Μύρης, μουσική: Γ. Μαρκόπουλος)

 Την μια δηλώνει ότι “… η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να μείνει στο Ευρώ …”. (CNN 27/1/2015)

Την άλλη δηλώνει ότι “…. εάν δεν είμαστε διατεθειμένοι να διανοηθούμε τη ρήξη τότε δεν υπάρχει διαπραγμάτευση...”. (προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή 8/2/2015)

Την επομένη ότι “… δεν υπάρχει σχέδιο Β. Ας έρθει ο Αρμαγεδών…”. (13/2/2015 Gardian)

Την μεθεπομένη ότι “… εθνικό καθήκον είναι η συμφωνία και όχι η ρήξη…”. (24/2/2015 συνέντευξη μετά το Eurogroup)

 “… δεν υπάρχει απολύτως καμιά περίπτωση Grexit…” τη μια (11/2/2015 στο Eurogroup)

“… μπορούμε να επιστρέψουμε σε εκλογές να κάνουμε δημοψήφισμα…” την άλλη (Corriere della Sera 8/3/2015).

  Στα ερωτήματα που διατυπώνονται από πολλούς φίλους και υποστηριχτές του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι πότε οι Συριζαίοι θα ανέχονται τις βαρουφάκειες τζιριτζάντζουλες;

μέχρι πότε θα ανέχονται τις νιουραντιές αυτού του τσιτσιμόρου; η απάντηση είναι: δικαίωμα του να διάγει όποιον βίο γουστάρει, να τρώει και να πίνει ότι ευφραίνει τον ουρανίσκο του, να αγαπάει την σύντροφό του και να της το δείχνει, όπου και όπως τον εκφράζει. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

Δεν έχει όμως το δικαίωμα, για όσο χρονικό διάστημα είναι Υπουργός Κυβέρνησης (και μάλιστα αριστερής) να προκαλεί και να προσβάλλει τον Έλληνα που δοκιμάζεται τα τελευταία χρόνια, απαθανατιζόμενος μπροστά σε πλούσια τραπέζια με Φαγκριά και Χταπόδια, με τυριά και κρασιά και με φόντο την Ακρόπολη των Αθηνών, για λογαριασμό μιας ακροδεξιάς έως απροκάλυπτα φασιστική φυλλάδας.

Εν τω μεταξύ οι δόλιοι Συριζαίοι έχουν πάθει vertigo. Δεν ξέρουν τι να υπερασπιστούν. Είναι γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, ότι η ηγεμονική άποψη στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στην ελληνική κοινωνία είναι η παραμονή της Ελλάδας στο Ευρώ  και ότι ποτέ δεν έγινε συζήτηση στον ΣΥΡΙΖΑ για το ίδιο θέμα αφού αποτελεί ταμπού και απαγορευμένο θέμα συζήτησης από την πλειοψηφική ομάδα της ηγεσίας.

Προς τι λοιπόν οι αναφορές περί εκλογών ή δημοψηφίσματος από τον Γ. Βαρουφάκη και προς τι η τρομοκρατική δήλωση της συμβούλου του Έλενας Παναρίτη (σύμβουλος και Βουλευτίνα του Γ. Παπανδρέου, του ΔΝΤ και δεν ξέρω εγώ ποιού άλλου), «..όταν λέμε ότι έχουμε πρόβλημα ρευστότητας μας απαντούν "μην πληρώσετε κανένα μισθό για 1-2 μήνες”…».;

Τι νόημα έχουν οι εκλογές ή το δημοψήφισμα, όταν πριν δύο (2) μήνες η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α - ΑΝ.ΕΛΛ. πήρε ισχυρή εντολή από τον ελληνικό λαό και την Βουλή, να υλοποιήσει το προεκλογικό της πρόγραμμα;


Στο μεταξύ, όσο θα συζητάει η Κυβέρνηση και τα κόμματα με την κοινωνία (τι αλήθεια;), οι «πατριώτες» θα κατευθύνουν το εναπομείναν ρευστό των τραπεζών προς μαγευτικούς φορολογικούς παραδείσους (εμπρός στον δρόμο που χάραξε το μίζερο ανθρωπάκι Γκίκας Χαρδούβελης σύμβουλος και υπουργός Οικονομικών των προ- και μνημονιακών κυβερνήσεων).

Κάθε πράμα στον καιρό του … και ο Κολιός τον Αύγουστο.

Αυτή η συζήτηση θα έπρεπε να είχε γίνει μετά τις εκλογές του Ιουνίου 2012. Κι αν όχι τότε, σίγουρα μετά τα γεγονότα στην Κύπρο τον Μάρτιο του 2013.

Τώρα δεν πρέπει να συζητάς τίποτα άλλο, παρά μόνο την υλοποίηση του προεκλογικού σου προγράμματος. Γι‘ αυτό σε ψήφισε ο ελληνικός λαός, αυτό πρέπει να κάνεις.
“Το πρώτο βήμα θα είναι η υλοποίηση του «προγράμματος της Θεσσαλονίκης» για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Αυτό δεν είναι προς διαπραγμάτευση. Δεν δημιουργεί ανάγκες για νέα δανεικά και δεν θα μπει στο τραπέζι της συζήτησης. Με τη στήριξη και την εμπιστοσύνη του λαού, θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας και θα προχωρήσουμε. Η παραμονή της Ελλάδας στη σημερινή αδιέξοδη κατάσταση δεν είναι για μας ούτε καν σκέψη, πόσο δε μάλλον δεν μπορεί να αποτελέσει επιλογή υπό καμία συνθήκη”.

(Άρθρο του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στην εφημερίδα «Αυγή» της Κυριακής 28/12/2014).

“Πριν παρουσιάσω αναλυτικά τις προγραμματικές δηλώσεις και ζητήσω την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής στην Κυβέρνησή μας, αισθάνομαι την ανάγκη να διαβεβαιώσω για μία ακόμη φορά από το επίσημο αυτό βήμα, τους Έλληνες Βουλευτές και το σύνολο των Ελλήνων πολιτών, ότι η αμετάκλητη απόφαση της Κυβέρνησής μας είναι να τιμήσει και να εφαρμόσει στο σύνολο τους τις προεκλογικές προγραμματικές δεσμεύσεις μας, με πλήρη σεβασμό στη λαϊκή βούληση, όπως αυτή εκφράστηκε με την ψήφο του λαού μας στις πρόσφατες εκλογές.

Η δέσμευση αυτή αποτελεί τον αδιαπραγμάτευτο πυρήνα της πολιτικής μας σε όλα τα ζητήματα που αφορούν άμεσα τους πολίτες, όλους τους Έλληνες πολίτες, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς”.

(Ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης 08/02/2015).


Εκτός…. αν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις στην ηγετική ομάδα της Κυβέρνησης, δηλαδή εγκατάλειψης του προεκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτού του, αδιαπραγμάτευτου, προγράμματος, που όλοι μας δεσμευτήκαμε, να υλοποιήσουμε, αν και γνωρίζαμε αλλά δεν το φωνάζαμε δυνατά, ότι δεν «βγαίνει» χωρίς ρήξεις και συγκρούσεις, αφού από μόνο του αποτελεί μονομερής ενέργεια για την πολιτική αντίληψη των Τροΐκανών (κάτι περισσότερο ξέρουν οι σ. Μηλιός, Λαφαζάνης, Λαπαβίτσας και άλλοι;).
Απάντηση (πιθανή;) στα παραπάνω ερωτήματα: αν η διαπραγματευτική τακτική της χώρας μας αποφασίζεται από τον Τσίπρα, εποπτεύεται από τον Δραγασάκη και υλοποιείται από τον Βαρουφάκη, τότε μήπως εκείνο που επιδιώκουν είναι να γίνει σταδιακά «ανεκτή» από τους Συριζαίους μια ομαλή μετάβαση στον «ρεαλισμό», δηλαδή στην κρυφή γοητεία της σοσιαλδημοκρατικής διαχείρισης της πολιτικής κρίσης, δηλαδή στην ανοχή σε πολιτικές λιτότητας, δηλαδή στην με κάθε θυσία παραμονή της χώρας στο Ευρώ (λέγε με ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου);


Δηλώσεις όπως αυτές του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη που έγιναν στο περιθώριο του οικονομικού φόρουμ Αμπροζέτι, που διεξάγεται στο Κόμο της Ιταλίας,

 «…εάν χρειαστεί όσο διαρκούν οι διαπραγματεύσεις να αναστείλουμε προσωρινά ή να καθυστερήσουμε κάποιες από τις εξαγγελίες, θα το κάνουμε στο πλαίσιο της οικοδόμησης της εμπιστοσύνης με τους εταίρους, για να επιτευχθεί μια συμφωνία που θα επιτρέψει στην οικονομία να σταθεροποιηθεί και στη συνέχεια να αναπτυχθεί, έτσι ώστε οι υποσχέσεις αυτές όχι μόνο να μπορέσουν να εφαρμοσθούν, αλλά και να εφαρμοσθούν με δημοσιονομική υπευθυνότητα», ποιόν στόχο εξυπηρετούν, εκτός από να «προετοιμάσουν» τους Συριζαίους αλλά και την ελληνική κοινωνία, σε έναν ενδεχόμενο «έντιμο συμβιβασμό», δηλαδή, συντρόφια!  όπισθεν ολοταχώς.

Η εγκατάλειψη του προεκλογικού προγράμματος από την Κυβέρνηση θα αποτελέσει την απαρχή για την αντίστροφη μέτρηση της εγκατάλειψης της κοινωνικής στήριξης προς την Κυβέρνηση, αναγκαίο στοιχείο ύπαρξης μιας αριστερής Κυβέρνησης.

Η εγκατάλειψη του προεκλογικού προγράμματος από την Κυβέρνηση, αποτελεί casus belli με την Κοινωνία και τον ΣΥΡΙΖΑ.

 Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά στην κεντρική πολιτική σκηνή.... εδώ στας Σέρρας, κάποιοι ασχολούνται με «μάνταλους και μανταλάκια», κάποιοι κλαρινογαμπροί (και νύφες) της εξουσίας, μοιράζουν οφίτσια διοικητικών οργανισμών στους προεκλογικούς «χορηγούς» τους και κάποιοι αποτυχόντες υποψήφιοι βουλευτές ξημεροβραδιάζονται έξω από τις αίθουσες ξενοδοχείων της Αθήνας χαριεντιζόμενοι με Κεντρικο Επίτροπους, μπας και πέσει κανένα ξεροκόκαλο εξουσίας.

Αν δεν αντιδράσουμε τώρα, όχι αύριο, σε όσα βλέπουμε να συμβαίνουν ερήμην μας, τότε φοβάμαι πως, θα μας πάρει η Ιστορία και θα μας σηκώσει.

Φοβάμαι πως σε λίγο η ευχή μεταξύ μας θα είναι:

«Ζωή σε λόγου μας. Να ‘μαστε καλά να τη θυμόμαστε».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη