31 Μαρ 2015

Bild: Όσο καθυστερεί η λίστα τόσο αυξάνονται οι ουρές στις τράπεζες

Η Γερμανική εφημερίδα φιλοξένει σήμερα δύο δημοσιεύματα ελληνικού ενδιαφέροντος, αντιπαραθέτοντας κατά κάποιο τρόπο τις καθυστερήσεις της Ελλάδας στην παρουσίαση των μεταρρυθμίσεων με τις όλο και αυξανόμενες ουρές έξω από τις Ελληνικές τράπεζες. «Αυτή τη λίστα περιμένει η Ευρώπη μία ολόκληρη εβδομάδα», γράφει η γερμανική εφημερίδα απεικονίζοντας τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.
«Έτσι θα κάνουν οι Έλληνες οικονομία!» Είναι ο τίτλος του άρθρου της Γερμανικής εφημερίδας, που επισημαίνει ότι ο χρόνος τρέχει και η ελληνική κυβέρνηση έχει ανάγκη από χρήματα για να αποπληρώσει τα δάνεια και το χρέος της.

Σύμφωνα με τα λόγια του Α. Τσίπρα, η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει έναν έντιμο συμβιβασμό με τους πιστωτές της. Αυτό δήλωσε χτες κατά την ομιλία του στην βουλή ο Έλληνας πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι έχει καταθέσει μία λίστα με πραγματικές μεταρρυθμίσεις με την οποία θέλει να κάνει την Ελλάδα μία σύγχρονη χώρα, γράφει η Bild. ¨

Την ίδια ώρα η γερμανική εφημερίδα σε δεύτερο δημοσίευμα της κάνει λόγο για τις ουρές έξω από την τράπεζες της Ελλάδας. Το άρθρο φιγουράρει μια φωτογραφία της Εθνικής τράπεζας με συνταξιούχους απέξω και λεζάντα: «Από εδώ οι Έλληνες καταθέτες θέλουν να σηκώσουν τις οικονομίες τους»

Το δημοσίευμα στηρίζεται σε ρεπορτάζ του Γερμανού δημοσιογράφου Paul Ronzheimer, που έχει κατά καιρούς εκφράσει προκλητικές θέσεις κατά της Ελλάδας και της Ελληνίδας δημοσιογράφου Λιάνας Σπυροπούλου.

Παρουσιάζει συνεντεύξεις με Έλληνες πολίτες που περιγράφουν το πώς σκοπεύουν να διαχειριστούν τα χρήματα των καταθέσεων τους.

Παράλληλα καταγράφεται η άποψη Έλληνας ειδικού σε χρηματοπιστωτικά θέματα που υποστηρίζει ότι, πολλοί Έλληνες υπό το φόβο μια εξόδου από το ευρώ, αποσύρουν τις καταθέσεις τους.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη