26 Φεβ 2015

Ζαγοράκης και Βόζεμπεργκ τιμούν την Ελλάδα

Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (πρώην Σχολή Τυφλών) Θεσσαλονίκης, βραβεύθηκε εχθές σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις
Βρυξέλλεςπρος τιμήν των νικητών του Βραβείου του Ευρωπαίου Πολίτη.
 Η υποψηφιότητα της ΣχολήςΤυφλών Θεσσαλονίκης ήταν πρόταση του Ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Θεόδωρου Ζαγοράκη, η οποία μάλιστα απέσπασε και τη μεγαλύτερη βαθμολογία μεταξύ των ελληνικώνυποψηφιοτήτων, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Στην κεντρική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια της Συνόδου της Ολομέλειαςτου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Αντιπρόεδρος του ΕΚ κα. Sylvie Guillaume, απένειμε τιμητικάδιπλώματα σε όλους τους φετινούς νικητές του Βραβείου του Ευρωπαίου Πολίτη.
Από ελληνικήςπλευράς, την ίδια τιμητική διάκριση απέσπασε η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Διογένης»,η οποία προτάθηκε από την κα Ε. Βόζεμπεργκ και το «Χαμόγελο του Παιδιού», κατόπιν εισήγησης του κ. Μ. Κύρκου.
Σε δηλώσεις του ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Θ. Ζαγοράκης δήλωσε τα εξής:
Είμαι ιδιαίτερασυγκινημένος που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τίμησε ένα ίδρυμα της Βόρειας Ελλάδας,που χρόνια τώρα πραγματοποιεί σημαντικό έργο ουσιαστικής προσφοράς στουςσυνανθρώπους μας. Το δικαίωμα στην εκπαίδευση, την επαγγελματική αποκατάσταση,την άθληση, τη δημιουργία, είναι αναφαίρετο δικαίωμα των ατόμων με προβλήματαόρασης. Εύχομαι η συμβολική αυτή βράβευση προσφοράς να αποτελέσει την αρχή γιαπερισσότερες δράσεις και παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας, Ευρωπαική Ένωση, κράτος, κοινωνια.
 
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη