27 Ιαν 2015

Με παρατράγουδα η τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Εξωτερικών

Σε τεταμένο κλίμα και με "καρφιά" εκατέρωθεν πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Εξωτερικών.

"Χαίρομαι που γυρίζω πίσω, σε φίλους και συνεργάτες", τόνισε ο νέος υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς κατά την παραλαβή του υπουργείου από τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.
Ο νέος επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας υπογράμμισε ότι ήταν επί χρόνια υπάλληλος του ΥΠΕΞ δίνοντας εξετάσεις και κάλεσε του υπαλλήλους να έχουν κριτική σκέψη και να μην μένουν σε γραφειοκρατική στάση. "Θέλω σκέψη και ιδέες για καλύτερους τρόπους που θα βελτιώσουν τις συνθήκες του λαού", υπογράμμισε ο κ. Κοτζιάς.
Στη συνέχεια ο κ. Κοτζιάς έστειλε μήνυμα προς τους Ευρωπαίους λέγοντας ότι "προσπάθησαν πολλοί να μας φέρουν προ τετελεσμένων πριν καν ορκιστούμε κυβέρνηση. Όποιος νομίζει ότι στο όνομα του χρέους θα μας κάνει να παραιτηθούμε από τη συμμετοχή μας στις ευρωπαϊκές πολιτικές γελιέται".
Η αποστροφή του προκάλεσε την αντίδραση του κ. Βενιζέλου, ο οποίος παρενέβη στην ομιλία του κ. Κοτζιά και με έντονο ύφος απάντησε ότι "όσο ήμουν εγώ στο υπουργείο δεν δεχθήκαμε καμία παρέμβαση".
"Ποτέ η Ελλάδα δεν δέχθηκε ούτε ένα λεπτό πίεση στο όνομα της οικονομικής πολιτικής", ανέφερε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι τα θέματα εξωτερικής πολιτικής δεν σχετίζονται με θέματα οικονομίας.
Ο κ. Κοτζιάς πήρε το λόγο τονίζοντας σε ήρεμο τόνο για αυτό καλούμε όλους για ιδέες και κριτική σκέψη για να συμβάλλουμε στο γενικότερο καλό.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη