19 Δεκ 2014

Tης τροπολογίας ...

Στις 8 του μηνός σε άρθρο του με τίτλο "Κυβέρνηση πολιτικός τζογαδόρος, αλλά ο λαός κρατάει άσσο στο μανίκι!" με αφορμή την ανακοίνωση των ημερομηνιών για την εκλογή... Προέδρου της Δημοκρατίας, το dotnews είχε επισημάνει μεταξύ άλλων πως από την στιγμή που η κυβέρνηση άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, ένα από αυτά που θα συμβούν το επόμενο διάστημα είναι με ένα κρεσέντο μυστικισμού να περνάνε τροπολογίες και ρυθμίσεις για να τακτοποιήσουν όσους μπορούν περισσότερους και να μπουκώσουν όσους διαμαρτύρονται.

Από χθες λοιπόν που αποδείχτηκε πως τα κουκιά δε βγαίνουν με την πρώτη ψηφοφορία, ξεκίνησε εκ νέου αυτό το γαϊτανάκι τροπολογιών. α) Πολλά ερωτήματα γεννά τροπολογία του βουλευτή Εύβοιας της ΝΔ Κώστα Μαρκόπουλου (ο οποίος πάει κι έρχεται στο κόμμα) με την οποία επιδιώκει να χαριστούν σε ιδιώτες τεράστιες εκτάσεις στην Εύβοια β) Επίσης τροπολογία την οποία υπογράφουν έξι Υπουργοί και συγκεκριμένα ο Υπ. Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο Υπ. Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο Υπ. Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, ο Υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, ο Υπ. Πολιτισμού Κώστας Τασούλας και ο Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης επιτρέπει κατ' εξαίρεση διορισμό διακριθέντων αθλητών καθώς και προσωπικού ο διορισμός του οποίου γίνεται βάσει ειδικών-ευεργετικών διατάξεων. γ)με την ίδια τροπολογία του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη παραμένουν σε διαθεσιμότητα, έως την 31.5.2015, υπάλληλοι για τους οποίους ο χρόνος διαθεσιμότητας έχει λήξει...Δηλαδή οι...διαθέσιμοι γλιτώνουν την απόλυση ως τον Ιούνιο 2015 δ) με άλλη τροπολογία παρατείνεται η προθεσμία υλοποίησης επενδυτικών σχεδίων του αναπτυξιακού νόμου 3908/2011, μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2016. ε)Γαλάζιοι βουλευτές με τροπολογία ζητούν την επαναπρόσληψη των απολυμένων του Μετρό στ)Με τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα - Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις», εξαιρούνται από την φορολογία εισοδήματος τα ημερομίσθια του αγρότη και των μελών της οικογένειας του, μέχρι του ύψους των 9.000 ευρώ.

Και σαν να μην έφταναν αυτά-μέσα στο ίδιο 24ωρο πάντα- ξεμπλόκαραν 190 62 νέες Επενδύσεις του Προγράμματος για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στους τομείς της μεταποίησης, του τουρισμού και του εμπορίου - υπηρεσιών, ενώ αύριο η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) σε κοινή Συνέντευξη Τύπου με τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη θα ανακοινώσουν νέο πρόγραμμα για ανέργους ηλικίας από 18 έως 24 ετών για κατάρτιση στον κλάδο του εμπορίου.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη