19 Δεκ 2014

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΕΝΔΟΤΟ ΣΤΟ...ΑΝΕΚΔΟΤΟ!!!!!

Νέο κόμμα προανήγγειλε ο Γ. Παπανδρέου!!!!!

Το ενδεχόμενο να ιδρύσει κόμμα σε περίπτωση πρόωρων εκλογών επιβεβαίωσε ο Γιώργος Παπανδρέου σε
ομιλία του στην Κοζάνη.
 

"Όλοι διψάμε και ελπίζουμε σε ένα καινούργιο ξεκίνημα. Ας ξαναβρεθούμε", είπε, σημειώνοντας: "Είμαστε πολλοί, πάρα πολλοί που μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες. Ήρθε η ώρα να ακουστεί η δικιά μας φωνή".

Ο πρώην πρωθυπουργός επανέλαβε την πρόταση του για την προεδρική εκλογή, λέγοντας ότι υπάρχει ακόμα χρόνος, ώστε την "ύστατη ώρα, να πρυτανεύσει το εθνικό συμφέρον".

Ο κ. Παπανδρέου ζητά να καταστεί άμεσα δυνατή, η συγκρότηση μιας κυβέρνησης, η οποία θα πρέπει:

-Να στηρίζεται σε ξεκάθαρο προγραμματικό πλαίσιο, για πραγματικές μεταρρυθμίσεις, με σαφές δημοκρατικό και προοδευτικό πρόσημο.

-Να επιδιώξει στοιχειώδη συνεννόηση οικοδόμησης διαπραγματευτικού πλαισίου για την αξιολόγηση των δεσμεύσεων της χώρα έναντι των εταίρων της.

-Να επιδιώξει εθνική συνεννόηση - προτείνω και διεθνή διάσκεψη με πρωτοβουλία μας - για την οριστική διευθέτηση του δημοσίου χρέους.

-Να προχωρήσει σε ουσιαστική, προοδευτική, ιστορικής σημασίας Συνταγματική Αναθεώρηση.

-Να αξιοποιήσει τον θεσμό του δημοψηφίσματος, δηλαδή, τη δυνατότητα να αποφασίσει ο ίδιος ο πολίτη, για την προώθηση μεγάλων θεσμικών τομών στη χώρα

-Να επιδιώξει εθνική συνεννόηση για την έξοδο από το Μνημόνιο και την ασφαλή μετάβαση στην επόμενη μέρα.

Αξιοποιώντας το βασικό σύνθημα του Ομπάμα το 2008 (Yes, we can), ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε πολλές φορές τη λέξη "μπορούμε", δείχνοντας ότι αυτό θα είναι και το κεντρικό σλόγκαν του κόμματός του, εάν τελικά προχωρήσει σε αυτό το εγχείρημα.

"Έχουμε έργο και πολιτικές επιλογές που κάθε μέρα δικαιώνονται ακόμα και από αυτούς που μας πολεμούσαν. Ας τα υπερασπιστούμε. Έχουμε το καλύτερο στελεχιακό δυναμικό, στελέχη που έζησαν τις αλήθειες, σήκωσαν την Ελλάδα στις πλάτες τους την κρίσιμη ώρα και είναι περήφανοι για αυτό", τόνισε.

Και πρόσθεσε: "Εκφράζουμε πολιτικά τη συμμαχία όλων εκείνων που διψάνε να δουν τη χώρα μας να αλλάζει ριζικά προς το καλύτερο, να δουν κανόνες που υιοθετούνται με διαφάνεια και ισχύουν για όλους, ακόμα και για τους ίδιους, γιατί αναγνωρίζουν ότι η αλλαγή πρέπει να αφορά τον κάθε ένα μας προσωπικά".

Ασκώντας κριτική στον διάδοχο του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι το κόμμα "έπρεπε και πρέπει να υπερασπίζεται το μεταρρυθμιστικό κύμα της περιόδου 2009-2011 και να μην αφήνει κανέναν να το καπηλευθεί".

Και κάλεσε όλους όσοι "μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση. Κινηματικά, στη βάση. Με αυτοοργάνωση. Με συμμετοχή. Να γίνουμε εμείς πρώτοι η Αλλαγή που οραματιζόμαστε. Ξανά".


Οι συγκεντρωμένοι υποδέχθηκαν τον πρώην πρωθυπουργό φωνάζοντας το όνομά του και το σύνθημα "Γιώργο μαζί για την αλλαγή", ενώ ο νέος που τον προσφώνησε ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να προχωρήσει σε συγκρούσεις.

Το κάλεσμα ΓΑΠ



Είμαστε πολλοί, πάρα πολλοί που μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες.

Οραματιζόμαστε και μπορούμε να διαμορφώσουμε μια πρόταση προοδευτικής διακυβέρνησης που να οδηγήσει τη χώρα και την Ελληνική κοινωνία, σε μια βιώσιμη ανάπτυξη, που να παράγει υγιή πλούτο, βιώσιμες θέσεις εργασίας και να διανέμει δίκαια το αποτέλεσμα των κόπων του Ελληνικού λαού.

Μπορούμε να το κάνουμε.

Αυτό το Κίνημα προοδευτικών αξιών πρέπει να αναβιώσουμε και στην Ελλάδα.

Από παντού έρχεται το ίδιο μήνυμα:

Όλοι αναζητάμε μια νέα αρχή.

Όλοι διψάμε και ελπίζουμε σε ένα καινούργιο ξεκίνημα που θα συμβάλλει καθοριστικά στην αναγέννηση της χώρας.

Ήρθε η ώρα να ακουστεί η δικιά μας φωνή για…

Ένα Κίνημα προοδευτικών αξιών, απέναντι στο συντηρητικό κυνήγι της εξουσίας.

Ένα Κίνημα αλήθειας, απέναντι στον ανορθολογισμό.

Ένα Κίνημα - πρωταγωνιστικό προοδευτικό πόλο ευρύτερων συνεργασιών, όχι «πατερίτσα» της δεξιάς ή αριστερής συντήρησης. Ένα Κίνημα Συμμετοχής και Αυτοοργάνωσης, απέναντι στον ελιτισμό και τα παιχνίδια κορυφής, που δεν αφορούν κανέναν».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη