18 Δεκ 2014

«Αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τότε θα πάμε σε......

Αποφασισμένος να φτάσει μέχρι τέλους, χωρίς καμία συμφωνία η οποία θα αλλάζει την στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση, εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός αμέσως μετά το τέλος της πρώτης ψηφοφορίας για την προεδρική εκλογή...
«Αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τότε θα πάμε σε πρόωρες εκλογές στις 25 Ιανουαρίου» τόνιζε στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά.

Το συγκεκριμένο μήνυμα - σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη - είχε τρεις αποδέκτες. Το ΠΑΣΟΚ, μια ομάδα ανεξάρτητων βουλευτών που προέρχονται κυρίως από την κεντροαριστερά, αλλά και βουλευτές της ΝΔ, όπως την Ντόρα Μπακογιάνη που ζήτησε πολιτικές πρωτοβουλίες.

Στο Μαξίμου επικρατεί δυσαρέσκεια για τον κυβερνητικό εταίρο, καθώς λίγες ώρες πριν από την ψηφοφορία και μετά την συνάντηση μεταξύ Σαμαρά - Βενιζέλου, άρχισαν από την Χ. Τρικούπη να διακινούνται σενάρια για την ανάγκη συναίνεσης στην εκλογή προέδρου και συμφωνίας για ημερομηνία εκλογών μέσα στο 2015.

Κάτι που άφησε να εννοηθεί και ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στην Κ.Ο του κόμματος του. Είναι μια πρόταση που ζητούν βουλευτές της ΔΗΜΑΡ αλλά και ανεξάρτητοι που προέρχονται από το κόμμα του Φ. Κουβέλη (κίνηση των 8 ) και με την οποία συμφωνεί η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος αλλά και ο Βαγγέλης Μειμαράκης με την δήλωση που είχε κάνει στην Realnews.

Στο Μαξίμου ξεκόβουν οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση και υπενθυμίζουν την δήλωση του Πρωθυπουργού μόλις ανακοίνωσε την υποψηφιότητα Δήμα ότι αποφάσισε την επίσπευση της προεδρικής εκλογής για να «καθαρίσει το τοπίο» και να επιστρέψει η πολιτική σταθερότητα στην χώρα.

Παράλληλα στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού αποκλείουν κάθε ενδεχόμενο αλλαγής υποψηφίου : «Η δυναμική υπέρ του κ. Δήμα υπάρχει στην κοινωνία, την βλέπουμε σε όλες τις δημοσκοπήσεις και περιμένουμε να εκφραστεί και στη Βουλή στις επόμενες δύο ψηφοφορίες» σημείωναν χαρακτηριστικά.

Προβληματισμός για τους 160

Ωστόσο οι 160 ψήφοι στην πρώτη ψηφοφορία ήταν λιγότεροι απ ότι ανέμενε το Μαξίμου, καθώς υπολόγιζε περίπου 165. Ο προβληματισμός στο Μαξίμου ήταν έντονος για το αποτέλεσμα , ενώ οι γκρίνιες και οι μουρμούρες στα «γαλάζια» πηγαδάκια της βουλής έδιναν και έπαιρναν.

Το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας

Στην κυβέρνηση τονίζουν ότι τίποτα δεν έχει χαθεί. «Ο πολιτικός χρόνος είναι αρκετός για να αλλάξουν τα δεδομένα» έλεγαν χαρακτηριστικά συνομιλητές του Πρωθυπουργού. O Αντώνης Σαμαράς που αναχωρεί για τις Βρυξέλλες για να πάρει μέρος στην Σύνοδο Κορυφής, υποστήριξε πως η χώρα δεν θα πρέπει να μπει σε περιπέτειες»
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη