18 Δεκ 2014

Σάββας Αναστασιάδης:“...σας καλωσορίζω ως Έλληνες συμπατριώτες...”

Με πρωτοβουλία του Προέδρου της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς κ. Σάββα Αναστασιάδη, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:00 το πρωϊ στην...

Βουλή των Ελλήνων, κοινή συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ελληνισμού της Διασποράς και Μορφωτικών Υποθέσεων, στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Φιλληνικής Εταιρείας Ιταλίας (ΦΕΙ) καθ. Marco Galdi, ο καθ. Filippo D΄Oria , ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας (ΟΕΚΑΙ) κ. Γιάννης Κορίνθιος και ο Διπλωμάτης και εκπρόσωπος της χώρας μας στην Ιταλία, Πρέσβης κ. Δεμίρης,.

Η συνεδρίαση συγκλήθηκε για να ενημερωθεί η Ελληνική Βουλή για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν από κοινού η ΟΕΚΑΙ και η ΦΕΙ, με σκοπό να μεταδώσουν κυρίως στις νεότερες γενιές τον Ελληνικό πολιτισμό, αλλά και να προωθήσουν θέματα, όπως η καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας και του Ελληνικού Πολιτισμού κ.α.



Ακολουθεί η εισήγηση του Βουλευτή και Προέδρου της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς κ. Σάββα Αναστασιάδη:

Κυρίες και Κύριοι,

Είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίζω και να υποδέχομαι, εδώ στη Βουλή των Ελλήνων, λαμπρούς επιστήμονες, επιφανείς Ιταλούς πολίτες με Ελληνική ψυχή.

Αναφέρομαι, όπως αντιλαμβάνεστε στους προσκεκλημένους μας, ιδρυτές της Φιλελληνικής Εταιρείας Ιταλίας.

Τον καθηγητή Marco Galdi, πρόεδρο της Φιλελληνικής Εταιρείας Ιταλίας και Δήμαρχο της πόλης Cara de' Tirreni, Πρόκειται για τον δήμαρχο που το έτος 2011, προέβη στη γενναία και συγκινητική κίνηση να διαθέσει για έναν ολόκληρο χρόνο, όλη τη δημαρχιακή του αποζημίωση, στην Ελλάδα σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον Ελληνικό λαό. Ο ίδιος είναι πρωτοστάτης της ίδρυσης του “Δικτύου Δημάρχων για την Ελλάδα”.

Τον καθηγητή Filippo D'oria, επιστημονικό διευθυντή της Φιλελληνικής Εταιρείας Ιταλίας, και βέβαια θα είχαμε τη μεγάλη τιμή να καλωσορίσουμε εδώ σήμερα και τον καθηγητή Louis Godart, γραμματέα της Φιλελληνικής Εταιρείας Ιταλίας, ειδικό σύμβουλο του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας, εάν την τελευταία στιγμή, χθες συγκεκριμένα, απρόβλεπτες υποχρεώσεις, δεν τον ανάγκαζαν να ακυρώσει το ταξίδι του στην Αθήνα.

Μαζί με αυτούς βέβαια καλωσορίζουμε τον σπουδαίο Έλληνα της διασποράς καθηγητή Γιάννη Κορίνθιο, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας (ΟΕΚΑΙ) και τον εξαίρετο διπλωμάτη μας, εκπρόσωπο της χώρας μας στην Ιταλία, Πρέσβη κ. Δεμίρη, που μαζί με άλλα μέλη της ΟΕΚΑΙ στήριξαν και στηρίζουν το μεγάλο εγχείρημα της ίδρυσης και λειτουργίας της Φιλελληνικής Εταιρείας Ιταλίας.

Όλοι μαζί αναγνωρίζουμε, φαντάζομαι, τη σπουδαιότητα του εγχειρήματος, όταν εξέχουσες προσωπικότητες άλλης χώρας, άλλου έθνους, αναγνωρίζουν τη διαχρονική προσφορά του Ελληνισμού στον Δυτικό και Διεθνή πολιτισμό και αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες να μεταδώσουν κυρίως στις νεότερες γενιές τον Ελληνικό πολιτισμό και των όσων χρωστά στην Ελλάδα ο σύγχρονος πολιτισμός, αφού δεν μπορεί μέχρι σήμερα να γίνει ένα βήμα σε κάθε τέχνη, σε κάθε επιστήμη χωρίς να συσχετισθεί με την αντίστοιχη τέχνη και τις επιστήμες της Ελλάδας.
Αυτούς λοιπόν του ιδρυτές της Φιλελληνικής Εταιρείας Ιταλίας, του δυναμικού αυτού φορέα προώθησης του Ελληνικού πολιτισμού θα έχουμε την χαρά και την τιμή να ακούσουμε σήμερα.

Ως Έλληνας πολίτης, Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής του Ελληνισμού της Διασποράς σας καλωσορίζω ως Έλληνες συμπατριώτες, σας ευχαριστώ για την ιδιαίτερη αγάπη που τρέφετε για την Ελλάδα και σας εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου για όσα κάνετε για την πατρίδα μου.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη