19 Δεκ 2014

ΟΠΑΠ: Ξεπερνούν τις 400 οι αιτήσεις για gaming halls

Πάνω από 400 αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο εγχείρημα ανάπτυξης δικτύου gaming halls είχε δεχθεί μέχρι χθες το βράδυ, όταν και εξέπνευσε η σχετική προθεσμία, η ΟΠΑΠ Α.Ε. από πράκτορές της.

Μετά την απόρριψη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών της αίτησης χορήγησης προσωρινής διαταγής που κατέθεσαν η ΠΟΕΠΠΠ και μερίδα πρακτόρων της ΟΠΑΠ για ακύρωση και απόσυρση της σχετικής πρόσκλησης, ο αριθμός των πρακτόρων που προχώρησαν στην εκδήλωση ενδιαφέροντος αυξήθηκε.

Με δεδομένη την αντίδραση της ΠΟΕΠΠΠ και αύξηση της κινητικότητας από την πλευρά των πρακτόρων τα τελευταία 24ωρα, η διοίκηση της ΟΠΑΠ αποφάσισε να παρατείνει την προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή των πρακτόρων στο εγχεόρημα μέχρι στις 31/12, από 18/12 που είχε αρχικά οριστεί.

Υπενθυμίζεται πως η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, με δικαίωμα πρώτης προτίμησης, αφορά τους πράκτορες της εταιρείας προκειμένου να να συμμετάσχουν στο εγχείρημα ανάπτυξης δικτύου Gaming Ηalls με 16.500 VLTs στην ελληνική επικράτεια

Η πρόταση της διοίκησης περιλαμβάνει τρεις εναλλακτικούς τόπους συμμετοχής, είτε ατομικά είτε ως τοπική ένωση μέχρι επτά πρακτόρων (σε ειδικές, επαρκώς αιτιολογημένες περιπτώσεις η ΟΠΑΠ ΑΕ θα μπορεί να παρέχει τη δυνατότητα απόκτησης ενός Gaming Hall από τοπική ένωση μέχρι 10 πρακτόρων) για την απόκτηση ενός gaming hall, με προμήθεια που θα ανέρχεται στο 25% επί των μεικτών εσόδων κάθε VLT.

Εναλλακτικά, ο Οργανισμός επιδιώκοντας τη συμμετοχή της ευρύτερης δυνατής πλειοψηφίας πρακτόρων, δημιούργησε ένα χρηματοοικονομικό προϊόν που συνδέεται με την απόδοση των 16.500 παιγνιομηχανημάτων, στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι πράκτορες με πολύ χαμηλό και εγγυημένο από την ΟΠΑΠ Α.Ε. κεφάλαιο και πρωτίστως με ιδιαίτερα ελκυστική απόδοση που μπορεί να φτάσει ως το 20% σε ετήσια βάση ανάλογα με τα μικτά έσοδα των παιγνιομηχανημάτων. Η ΠΟΕΠΠΠ από την πλευρά της ζητά να πέρασουν τα VLTs (1-3 μηχανήματα ανά πρακτορείο) από το υφιστάμενο δίκτυο πρακτορείων και όσα δεν απορροφηθούν να διαχειριστούν να κοινοπρακτική τους εταιρεία.

Παράλληλα, «τρέχει» και η διαδικασία για τη μίσθωση καταστημάτων από τον ΟΠΑΠ που θα στεγάσουν τα gaming halls. O Οργανισμός αναζητά χώρους 130 έως 180 τ.μ., με τουλάχιστον 75 τ.μ. χώρο παιχνιδιών σε όλη την επικράτεια. Σε κάθε πρακτορείο VLTs που θα φέρει την εμπορική ονομασία “Play – ΟΠΑΠ”, θα λειτουργούν 25 παιγνιομηχανήματα, με την έναρξη λειτουργίας τους να αναμένεται στις αρχές του δευτέρου τριμήνου του 2015. Το πλάνο προβλέπει την ολοκλήρωση της εγκατάστασης των 16.500 VLTs έως το τέλος της ερχόμενης χρονιάς.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη