19 Νοε 2014

Οφείλετε εξηγήσεις κ. δημοτικέ σύμβουλε...

Στον δημοτικό σύμβουλο Θεσσαλονίκης και μέλος της διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου κ. Στάθη Παντελίδη φέρεται να ανήκει το καφέ μπαρ Trois στο οποίο συνέβη η κατάρρευση της ψευδοροφής, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 20 ατόμων.






Όπως προκύπτει από την κατάσταση των μελών της διοίκησης του Επιμελητηρίου, το συγκεκριμένο μπαρ, δηλώνει ως επάγγελμα, ο κ.Στάθης Παντελίδης, ο οποίος έχει εκλεγεί με την παράταξη ΕΝΤΑΞΕΙ του κ.Σταύρου Καλαφάτη.








Ο κ.Παντελίδης πρόσφατα ήλθε στην επικαιρότητα όταν έγινε γνωστό ότι ζήτησε και πέτυχε να προβλεφθεί μία ακόμη άδεια για κατάληψη δημοσίου χώρου για παρακείμενο κατάστημα στην οδό Ρογκότη.

Ο κ.Παντελίδης είχε δηλώσει στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ότι είχε νοικιάσει το συγκεκριμένο κατάστημα για εστιατόριο, αλλά δεν είχε προλάβει να υποβάλλει το αίτημα για άδεια λειτουργίας.

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου αντιδημάρχου κυρίου Καπόν είχε κάνει δεκτό το αίτημα και ενέκρινε και τρίτη άδεια ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων σε δημόσιο χώρο, ενώ η αρχική εισήγηση προέβλεπε δύο.

Το θέμα το οποίο προκύπτει είναι ότι την αυτοψία στον χώρο θα κάνει η πολεοδομία, η υπηρεσία δηλαδή του δήμου Θεσσαλονίκης, στο οποίο ο κ.Παντελίδης είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος

Κι ακόμη περισσότερο, ο κ.Παντελίδης είναι μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία ελέγχει τις άδειες λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Θεσσαλονίκης έλεγαν ότι έλεγχος με τον ελεγχόμενο να μπορεί να ασκήσει επιρροή, είναι αδύνατο να έχει τα εχέγγυα της αμεροληψίας και παρέπεμπαν στο πρόσφατο επεισόδιο της πλατείας Αριστοτέλους, όταν ο ελεγχόμενος έκανε επεισόδιο σε βάρος των ελεγκτών ισχυριζόμενος ότι “σε άλλα μαγαζιά δεν κάνουν έλεγχο”.  

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τη σελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, στη συγκεκριμένη διεύθυνση Ρογκότη 3 λειτουργεί καφετέρια -μπαρ, για την οποία δόθηκε προέγκριση στις 26 Ιανουαρίου 2012.

Στην ίδια διεύθυνση, Ρογκότη 3, εμφανίζεται στις 4 Νοεμβρίου 2014 να χορηγείται προέγκριση για επιχείρηση αναψυχής καθώς και επιχείρηση προσφοράς κατά κύριο λόγο οινοπνευματωδών ποτών.

Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, πρέπει να διευκρινίσει αμέσως αν η προέγκριση που δόθηκε στις 4 Νοεμβρίου 2014 αφορά το κατάστημα στο οποίο έγινε το δυστύχημα. Διότι αν ισχύει αυτό σημαίνει ότι δούλευε χωρίς άδεια.

Διότι όταν ζητείται προέγκριση για νέα χρήση, σημαίνει ότι έχει παύσει η προηγούμενη λειτουργία.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το κατάστημα φιλοξένησε στο παρελθόν και  εκδηλώσεις πολιτικών φίλων του κ.Καλαφάτη. Η σελίδα στο facebook δεν λειτουργεί, πλέον.

https://www.facebook.com/Trois.All.DayBar

Σε δήλωσή του μετά την αυτοψία της πολεοδομίας ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς ανέφερε ότι «Όπως διαπιστώθηκε μετά τον έλεγχο δεν έχει δοθεί άδεια η οποία σχετίζεται με οικοδομικές εργασίες. Πρόκειται για παρέμβαση που είχε γίνει από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες. Από εδώ και πέρα πρέπει να ερευνηθεί το θέμα στο επίπεδο των θεσμικών οργάνων, τα οποία πρέπει να επιληφθούν του θέματος».

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟ 18.11.2014 ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ ΛΟΓΩ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη