14 Οκτ 2014

Η τελική πρόταση Νίμιτζ που μάλλον συζητά η Ελλάδα: "Republic of Upper Macedonia"

Ειδησεογραφικές ιστοσελίδες των Σκοπίων, επικαλούμενες πηγές της εφημερίδας «Σλόμποντεν Πέτσατ» (Sloboden Pecat),  γράφουν για μια «νέα πρόταση Νίμιτς», την οποία ο ειδικός διαμεσολαβητής ..
του ΟΗΕ ενδέχεται, όπως σημειώνουν, να καταθέσει σε Αθήνα και Σκόπια μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Η πρόταση για το διεθνές όνομα της χώρας θα είναι «Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας», η γλώσσα θα ονομάζεται «μακεδονική» και ο λαός της «πολίτες της Άνω Μακεδονίας».

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα ενδεχόμενη πρόταση του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, όπως σημειώνουν οι εν λόγω ιστοσελίδες, θα αναφέρονται στην αυριανή έντυπη έκδοση της εφημερίδας «Σλόμποντεν Πέτσατ».

Οι ιστοσελίδες που μεταδίδουν τις παραπάνω πληροφορίες και η εφημερίδα «Σλόμποντεν Πέτσατ» πρόσκεινται στο μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ, τη «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) του Ζόραν Ζάεβ.


"Sloboden Pečat" daily reveals: "Republic of Upper Macedonia", language "Macedonian" and nation "citizens of Upper Macedonia"

The new international name for our country is to be "Republic of Upper Macedonia", the name of the language as "Macedonian" and people as "citizens of Upper Macedonia" - this is a new proposal which shall be used in late October in Athens and Skopje proposed Matthew Nimetz finds "Sloboden Pečat", by an insider of the negotiation process.

Greek newspaper "Eleftherotypia", citing "reliable sources" at the United Nations in New York, recently hinted that in the coming weeks Nimitz will present a new proposal for a possible solution to the name issue to Athens and Skopje.

More details of the new proposal of a possible breakthrough in the print edition of tomorrow "Sloboden Pečat"
....................
Φυσικά, είναι μια πρόταση που θα απορρίψει ασυζητητί η Ελλάδα. Δηλαδή, όταν μεταδίδεται ένας ποδοσφαιρικός αγώνας και παίρνει την μπάλα ένας Σκοπιανός, ο σπήκερ θα λεέι "την μπάλα παίρνει τώρα ο πολίτης της Άνω Μακεδονίας Στικόφκσι" ;
Aκόμη πιο σίγουρο είναι ότι θα την απορρίψουν οι Σκοπιανοί, οι οποίοι δεν διαπραγματεύονται το συνταγματικό τους όνομα, όπως ξαναγράψαμε χιλιάδες φορές στο taxalia.

Η διαμεσολάβηση του Νίμιτς είναι για να περνάει ο καιρός (εις βάρος της Ελλάδας, αφού όσο περνούν τα χρόνια τόσο εξαφανίζεται το FYROM και μένει το νέτα-σκέτα Μακεδονία. Στην πρόσφατη υπόθεση με υποτιθέμενο κρούσμα Ebola στα Σκόπια, που ανάγκασε όλα τα ΜΜΕ του πλανήτη να ασχοληθούν με τα Σκόπια, δεν υπήρξε ούτε ένα που να μην αναφέρει τη χώρα ως "Μακεδονία". Πώς θα αλλάξουμε λοιπόν εμείς αυτή την κατάσταση; Μπορούμε; Όπως όλοι αντιλαμβάνεστε, ΟΧΙ. Άπαντες θα τους αποκαλούν Μακεδονία, μόνο αυτούς κι εμείς θα μείνουμε για μια ακόμη φορά, με τον πατριωτισμό στο χέρι...)
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη