24 Οκτ 2014

Συνάντηση Τζιτζικώστα με την Κατερίνα Περιστέρη στις Σέρρες

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της επικεφαλής των ανασκαφών στην Αμφίπολη έγινε με τον Περιφερειάχη Τζιτζικώστα στις Σέρρες

Δείτε τί συζήτησαν :

Με την επικεφαλής των ανασκαφών στην Αμφίπολη και προϊσταμένη της ΚΗ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κατερίνα Περιστέρη συναντήθηκε χθες στις Σέρρες ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος στη συνέχεια, μαζί με την κ. Περιστέρη, συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

 Η κ. Περιστέρη ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα λεπτομερώς για την πορεία των ανασκαφών και τον ευχαρίστησε, γιατί εξαρχής πίστεψε στη σπουδαιότητα της ανασκαφής. Μάλιστα, η κ. Περιστέρη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αρωγή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην εξέλιξη των εργασιών. «Ευχαριστώ την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία ήταν η πρώτη που στάθηκε δίπλα μας και στήριξε από την αρχή με όλες τις δυνάμεις της το ανασκαφικό έργο στην Αμφίπολη», δήλωσε η κ. Περιστέρη. Η επικεφαλής των ανασκαφών στον τύμβο Καστά τόνισε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη μεγάλη προσπάθεια για την τουριστική προβολή της περιοχής, με αιχμή του δόρατος το μεγαλοπρεπές μνημείο που ανασκάπτεται στην Αμφίπολη.

Στη σύσκεψη για την τουριστική ανάπτυξη της Π.Ε. Σερρών, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε τις συντονισμένες πρωτοβουλίες της Π.Κ.Μ. για την ανάδειξη της περιοχής της Αμφίπολης. «Τα σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα που έρχονται κάθε μέρα στο φως στην ανασκαφή στο λόφο Καστά της Αμφίπολης έχουν δημιουργήσει νέα δεδομένα για την ευρύτερη περιοχή, που έχουν προσελκύσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Πρόκειται για μια οικουμενικής σημασίας αρχαιολογική ανακάλυψη, στην αξία της οποίας πιστέψαμε από την πρώτη στιγμή ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στηρίζοντας την προσπάθεια της κ. Περιστέρη και της ομάδας της. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουμε ήδη συστήσει ομάδα εργασίας με επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων, που ασχολούνται με την εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη των υποδομών και την οργανωμένη προβολή της Αμφίπολης.

Ταυτόχρονα, ο κ. Τζιτζικώστας δεσμεύτηκε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα εξασφαλίσει τους πόρους για τις υποδομές που θα χρειαστούν στην περιοχή όπου βρίσκεται το μνημείο, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, μεταξύ των οποίων το ΣΕΣ 2014-2020, το νέο ΕΣΠΑ. Ο κ. Τζιτζικώστας συνεχάρη την επικεφαλής της ανασκαφής στην Αμφίπολη και προϊσταμένη της ΚΗ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κατερίνα Περιστέρη και τους συνεργάτες της, οι οποίοι, όπως τόνισε, «δίνουν καθημερινά έναν μεγάλο αγώνα για την αποκάλυψη των μυστικών που κρύβει το μεγαλοπρεπές μνημείο».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη