3 Οκτ 2014

Φτάνει το δούλεμα κ.Μητσοτάκη!

«Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ουδεμία πρόθεση έχει να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα απήλλασε αιρετό ή υπηρεσιακό υπάλληλο από τις ευθύνες που μπορεί να έχει, σε περίπτωση που έχει διαπιστωθεί ότι έχει παραβιάσει τη νομοθεσία.»
Αυτή ήταν η χθεσινή φαρμακερή… απάντηση του κ.Μητσοτάκη...

του Χρήστου Μάτη


Αυτή ήταν η χθεσινή φαρμακερή… απάντηση του κ.Μητσοτάκη στην ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κυρίας Μαρίνας Χρυσοβελώνη αναφορικά με τις «παράνομες, όπως τις χαρακτήριζε η βουλευτής, μονιμοποιήσεις 560 υπαλλήλων στον δήμο Θεσσαλονίκης και το ενδεχόμενο να κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση για την «αμνήστευση» του δημάρχου Θεσσαλονίκης.»

Στην απάντηση του, ο κ.Μητσοτάκης διαβίβασε στη βουλή αλληλογραφία του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, κυρίου Λέανδρου Ρακιντζή με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονιας Θράκης

Ο κ.Ρακιντζής ζήτησε από το ΓΓ της Αποκεντρωμενης, να ερευνηθούν καταγγελίες παρόμοιες με αυτές της κ.Χρυσοβελώνη.

Κέρβερος της νομιμότητας, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση τον ενημέρωσε ότι «το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης προχώρησε στη σύσταση προσωρινών προσωποπαγών θέσεων εργασίας ΙΔΑΧ για 560 άτομα, παρά το ότι οι σχετικές αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής για τη μη άσκηση ένδικων μέσων ακυρώθηκαν από την ίδια, (την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης).

Άρα ήταν παράνομη η σύσταση αυτών των προσωποπαγών θέσεων;
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ, διότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ενέκρινε με απόφαση του γενικού Γραμματέα και μάλιστα ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Ήταν η απόφαση 36545/21-5-2014 του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης η οποία δημοσιεύθηκε στοΦΕΚ 1549/12-6-2014.
Δηλαδή ο κ.Καρούντζος αποδέχεται ως παράνομες, πράξεις που ο ίδιος είχε νομιμοποιήσει για να εξυπηρετήσει την προεκλογική πελατεία του κ.Μπουτάρη.
Αλλά ο κ.Μητσοτάκης μας διαβεβαιώνει ότι δεν θα απαλλαγεί κανείς αιρετός αν διαπιστωθεί ότι έχει παραβιάσει τη νομοθεσία. Προφανώς εννοεί ότι βρίσκεται έρευνα σε εξέλιξη.

Άρα πρέπει να περιμένουμε;
Εμείς μπορούμε! Εκείνος όμως, ο κ.Μητσοτάκης δεν περίμενε:
Στις 28 Ιουλίου 2014, με την απόφαση του ΔΙΠΠ/Φ.ΕΠ.1/419/οικ. 18959/28-7-2014, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2084/30-7-2014 τ. Β΄ κατένειμε 45 από αυτούς τους 556 συμβασιούχους σε θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ.
Και τέλος πάντων, ήθελαν να ευνοήσουν προεκλογικά το Μπουτάρη και το έκαναν προκλητικά και απροκάλυπτα.

Εμάς γιατί μας δουλεύουν τώρα;
Και επειδή, η μέχρι στιγμής επιδειχθείσα υποκρισία, δεν ήταν αρκετή, ο κ. Ρακιντζής ζητά από αυτούς που νομιμοποίησαν την παρανομία, δηλαδή την αποκεντρωμένη Διοίκηση και τον Υπουργό, «τον πειθαρχικό έλεγχο των εμπλεκομένων αιρετών λειτουργών καθώς και τον καταλογισμό της προκαλούμενης δαπάνης στα υπαίτια πρόσωπα».

Μιας και είμαι ένα απο αυτά, ας πάρουν το πόθεν έσχες μου κι ας αρχίσουν τις κατασχέσεις.
Κάποιος πρέπει να πληρώσει την επανεκλογή Μπουτάρη….

*Ο Χρήστος Μάτης με την ιδιότητα του μέλους της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Θεσσαλονίκης, είναι ανάμεσα στα αντικείμενα της έρευνας που ζητά ο κ.Ρακιντζής
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη