27 Οκτ 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει την ...απλή αναλογική κι άλλες τρίχες του "στρίβειν δια του αρραβώνος"

Βγήκε ο Μανώλης ο Γλέζος και συνεπής σε όσα λέει η αριστερά τόσα χρόνια, είπε "εαν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση με το μπόνους των 50 εδρών που δίνει ο νόμος στο 1ο κόμμα, αμέσως θα...
ξανακάνουμε εκλογές".  Θέλησε να πει ο άνθρωπος, έντιμα "δε γουστάρουμε να πάρουμε την εξουσία με τα καραγκιοζλίκια που κατηγορούμε τόσα χρόνια. Θέλουμε να ψηφιστούμε από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού και μετά να κυβερνήσουμε". Σωστό και τίμιο, από έναν αριστερό (ίσως τον μοναδικό αριστερό που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ, όλοι οι άλλοι είναι καραδεξιοί θεσιθήρες του κερατά).

Μετά τη γενναία δήλωση, που όπως είναι φυσικό τάραξε τους φιλόδοξους πρώην πασόκους και πρώην αριστερούς, που περιμένουν με λαχτάρα να καθίσουν στις Υπουργικές καρέκλες, ακολούθησε η ευγενική "διάψευση", που λέει απλά: "άμα πάρουμε την εξουσία, σιγά μην την αφήσουμε. Αλλά επειδή πρέπει να λέμε ότι είμαστε αριστεροί, θα κατοχυρώσουμε συνταγματικά την απλή αναλογική"
(λένε άφοβα τη μπαρούφα για απλή αναλογική, γιατί ξέρουν ότι χρειάζονται πολλά χρόνια για να γίνει πράξη και φυσικά ΔΕΝ θα την φέρουν ποτέ - ειδικά άμα γλυκαθούν στην εξουσία -θα πούνε τότε, κάπου στο 2016 ή 17 ή 18, ότι "ήθελαν να φέρουν την απλή αναλογική, αλλά τελικά δεν θα τη φέρουν γιατί θα βγάλει πολλούς βουλευτές η ακροδεξιά")
Και μόνο που μιλούν για απλή αναλογική, δείχνει ότι, στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν πιο παπατζήδες κι απ΄αυτούς που υποσχέσθηκαν στη Θεσσαλονίκη, μετρό το 2012.
Φυσικά και δεν θα υπάρξει ποτέ απλή αναλογική. Ποτέ. Ποτέ και για κανέναν λόγο, μην αφήνετε να σας περνάει ο κάθε τυχοδιώκτης για ηλίθιο.

Η ΕΙΔΗΣΗ

Τις εντυπώσεις που δημιούργησε ο Μανώλης Γλέζος, με τις δηλώσεις του για το μπόνους των 50 εδρών, επιχειρεί να διασκεδάσει η Κουμουνδούρου.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως επισήμως δεν σχολιάζουν τις απόψεις του ευρωβουλευτή και ιστορικού στελέχους, διευκρινίζουν ωστόσο ότι όσα είπε ο κ. Γλέζος δεν είναι μέρος του συλλογικού σχεδιασμού του κόμματος.

Ο ευρωβουλευτής δήλωσε τη Δευτέρα στον ΒΗΜΑ 99,5 πως εάν το κόμμα του κερδίσει με το μπόνους των 50 εδρών, αμέσως θα επαναπροκηρύξει εκλογές καταργώντας τον ισχύοντα εκλογικό νόμο και πηγαίνοντας «στην απλή και άδολη εκλογική μάχη».

Στην Κουμουνδούρου τονίζουν πως αυτό που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν θα έρθει στην κυβέρνηση είναι η συνταγματική κατοχύρωση της απλής αναλογικής.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη