23 Οκτ 2014

Τρομακτική αποκάλυψη για τον Δήμο Θεσσαλονίκης

“Σημεία και τέρατα” στον Ισολογισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης!



Ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν δίνει σε απόρους και τυφλούς τα επιδόματα που δικαιούνται, δεν μπορεί να καταγράψει την ακίνητη περιουσία του (!), ενώ βάζει στο παθητικό φουσκωμένα ποσά για πρόστιμα που δεν υφίσταναι!

Τα παραπάνω σοβαρά κενά, ελλείψεις και παρατυπίες στα οικονομικά στοιχεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, που εκθέτουν σοβαρά τη Διοίκηση Μπουτάρη, δεν είναι υπερβολικά αντιπολιτευτικά λόγια αλλά εντοπίζονται από την ελεγκτική εταιρία «Grant Thorton», που προσλήφθηκε από το Δήμο για να ελέγξει τον ισολογισμό του!
Οι ελεγκτές αρχικά αρνούνται να αποδεχθούν ως ορθό το υπόλοιπο του ταμείου αλλά και τα έξοδα, περιγράφουν ένα μπάχαλο στην καταγραφή των ακινήτων, καταγράφουν αδυναμία του Δήμου να δώσει τα κοινωνικά επιδόματα σε απόρους και τυφλούς, ενώ καταγράφουν ένα υπερβολικό ποσό για οφειλή, που ουσιαστικά δεν υφίσταται!

Για την πρώτη περίπτωση γράφουν επί λέξει: «Τηρούμε επιφύλαξη για το υπόλοιπο του λογαριασμού ‘προμηθευτές’ και κατ’ επέκταση για τα ποσά των αγορών, επενδύσεων και εξόδων της χρήσης που συνδέονται με αυτό το λογαριασμό».
Στη σελίδα 27 προσθέτουν: «Από τους νομικούς που ζητήσαμε να βεβαιώσουν την κυριότητα των ακινήτων που είναι καταχωρημένα στα βιβλία του δήμου, διαπιστώσαμε πως δεν μπορούμε να πάρουμε τέτοια βεβαίωση. Είναι πιθανόν να υπάρχουν και άλλα πάγια περιουσιακά στοιχεία που δεν εμφανίζονται στα βιβλία».

Στη σελίδα 147 του Απολογιστικού Πίνακα 2013 υπάρχει η καταβολή χρηματικών βοηθημάτων σε άπορους δημότες. «Τελικός προϋπολογισμός 200.000,00€ – Τελικά πληρωθέντα 37.600,00€ – Αδιάθετα 162.400,00€».

Δηλαδή ο Δήμος Θεσσαλονίκης αποδείχθηκε ανίκανος να βρει τους άπορους δημότες και να τους δώσει τα βοηθήματα; Ή αρνείται να τους δώσει αυτά που δικαιούνται; Ή κατακρατά στα ταμεία τους παρανόμως τα κονδύλια που προορίζονται γι’ αυτούς;

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση ο Δήμος Θεσσαλονίκης παρέχει έκπτωση 50% στα δημοτικά τέλη στις εξής κατηγορίες πολιτών: α) άποροι, β) ανάπηροι από 67% και άνω, γ) πολύτεκνοι, δ) τυφλοί. Χρήση αυτής της παροχής το 2014 κάνουν: άποροι 20, ανάπηροι 72, πολύτεκνοι 3, τυφλοί 1. Είναι δυνατόν να είναι τόσοι λίγοι;

Στη σελίδα. 73 της έκθεσης αναγράφεται στο παθητικό ποσό 22 εκατομμυρια ευρώ για πρόστιμα και μη αποδοθέντες φόρους μισθωτών υπηρεσιών. Πρόκειται είτε περί λάθους είτε περί φουσκώματος για να καλυφθούν άλλες οικονομικές τρύπες. Είναι γνωστό ότι το τελικό ποσό της υπεξαίρεσης που αφορούσε την Εφορία (μη αποδοθέντες φόροι) έχει καθοριστεί τόσο από το Δικαστήριο όσο και από το Υπουργείο Οικονομικών στα 7 εκ. ευρώ! Όλο το ποσό της υπεξαίρεσης που έκανε ο Παν. Σαξώνης καθορίστηκε στα 17 εκ. ευρώ, μαζί δηλαδή με τα ποσά που έκλεψε από τα ασφαλιστικά ταμεία. Γιατί άραγε ο Δήμος Θεσσαλονίκης υπολογίζει μόνο για την Εφορία υπερτριπλάσιο ποσό;

Πηγή: Εδώ Μακεδονία
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη